Resor till Bouliac

Om du är på jakt efter en lugn, ekonomisk och lättillgänglig utgångspunkt för en resa till vinstaden Bordeaux, de berömda vinområdena omkring staden och de många stora sevärdheterna och upplevelserna i det vackra Gironde-departement i regionen Nouvelle-Aquitaine i sydvästra Frankrike, då är den lilla, lugna förstaden Bouliac med bara 3 300 invånare det perfekta stället!

Nära Bordeaux centrum

Förstaden ligger bara omkring 8 kilometer sydost om Bordeaux´ berömda historiska centrum, omgivet av gröna fält och med den underbara Garonnefloden på sin västra sida. Härifrån tar du dig snabbt och lätt till Bordeaux´ centrum och stadens stora sevärdheter, restauranger, caféer, torg och affärer, samtidigt som du mycket lättare och snabbare kan åka ut på utflykter i hyrbil, runt omkring i Nouvelle-Aquitane-regionen, än om du bor mitt inne i den berömda vinstadens innersta stadsdelar och först måste ta dig ut ur storstadens rusningstrafik innan du kommer till anslutande vägar ut i regionen.

>> Läs mer om resor till Moliets et Maa här

Massor av spännande utflyktsmöjligheter

Med en resa till Bouliac har du idealiska förutsättningar för att till exempel uppleva det berömda vindistriktet Médoc, som ligger i Gironde-departementet nära Bordeaux, den närliggande Parc Naturel Regional des Landes de Gascogne, de legendariska Lascaux-grottorna vid Montinac, Cap Ferret med sitt berömda fyrtorn, La tapisserie d'Aubusson i Creuse, La Rochelle akvarium i La Rochelle utanför vars kust du även kan uppleva ön Île de Ré; eller göra en dagsutflykt söder ut till bergskedjan Pyrenéerna som gränsar till regionen och ligger ca 4 timmars körning från Bouliac, men är verkligen värt körturen eftersom här breder några av Europas vackraste landskap ut sig.

Du kan också välja att göra en dagsutflykt till grannregionen Occitanie och besöka underbara Toulouse som du kan nå på 2 timmar och 20 minuter från Bouliac längs den snabbaste rutten.

Upplevelser och sevärdheter

Bouliac rymmer i sig själv inte några större sevärdheter, men det är som sagt inte heller riktigt meningen med att välja denna stad som resmål; förstaden är den perfekta utgångspunkten för att uppleva Bordeaux och de omkringliggande vinområdena, samt andra stora attraktioner i regionen.

Bordeaux

Med sina omkring 250 000 invånare i innerstan och omkring 1 195 000 invånare när man räknar in hela det metropola området, är Bordeaux den sjätte största staden i Frankrike efter Paris, Marseille, Lyon, Toulouse och Lille. Samtidigt är den huvudstad i Nouvelle-Aquitaine-regionen och utgör prefekturen i Gironde-departementet. 

Det är emellertid inte stadens storlek, utan dess roll som centrum för produktion och distribution av vin från de omkringliggande vingårdarna som huvudsakligen har gjort att Bordeaux har uppnått sin status som en av södra Frankrikes mest kända och populära städer. Bordeauxviner har producerats i området omkring Bordeaux sedan 700-talet och stadens viktiga roll i dagens vinproduktion understryks av att man varje år tjänar hela 14,5 miljarder euro i stadens metropola område på produktion och försäljning av vin. På grund av sin enastående status i vinvärlden har staden även blivit hemort för världens största vinmässa, kallad Vinexpo.

Men staden bjuder på mycket mer än sin legendariska vinproduktion. Den historiska delen av stan har av UNESCO utsetts som världsarv, och efter huvudstaden Paris har Bordeaux det största antalet byggnader som är klassade som historiskt värda att bevara, av alla franska städer. 

Vin-distriktet Médoc och andra vindistrikt i Bordeaux-området

Eftersom en resa till Bouliac och Bordeaux även är en resa in i några av Frankrikes mest ikoniska vinområden vore det synd och skam att inte utnyttja möjligheten att uppleva vindistriktet Médoc, beläget på västbredden av flodmynningen i området Gironde, nordväst om Bordeaux. Här kan du gå på upptäcktsfärd bland hela 1500 vinodlingar fördelade på 5742 hektar land och nästan 600 vingårdar, varav en del erbjuder provsmakning av det fylliga Bordeauxvinet. Området rymmer även vackra tallskogar och långa fina sandstränder så du kan ta dig ett uppfriskande dopp mellan vingårds besöken.

Det finns många teorier om varför vinet från just detta område är så bra. I princip borde närheten till havet som ger ett milt klimat och den större mängden nederbörd som kommer i och med kustklimatet göra det svårt att odla goda viner; men den ökade dräneringen och stora mängden grus i jorden gör det möjligt att behålla värmen i jorden och därmed skapa bra förutsättningar för mognad och utvecklandet av omfattande rotsystem.

Bland de andra stora vinområdena du kan uppleva i Bordeauxområdet kan nämnas Graves, Libournais, Bourg och Blaye.

Boka en billig resa till Bouliac med Escapeaway

Använd dig av sökmotorn för att söka bland våra handplockade hotell i Bouliac och i resten av Frankrike. Kombinera dem med flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få allt satt samman i en och samma paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs  även om paketresor till Frankrike här
>> Hitta läckra semesterbostäder i Frankrike här

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Bouliac