Resor till Bidarray

Bidarray ligger vackert på en grön sluttning ner mot floden Nive i det sydvästra hörnet av Frankrike. Den lilla staden har omkring 650 invånare och är en bra utgångspunkt för att utforska det franska Baskien, där det väntar många enastående kultur- och naturupplevelser. Det känns nästan som om tiden har stått stilla i Bidarray, men låt dig inte luras. Detta är på samma gång en mycket levande liten stad som inte enbart har sin kyrka från 1100-talet och den berömda romerska bron, Noblia, som lockar besökarna. Här passerar även många vandrare som följer vandringsleden GR10 genom Pyrenéerna. Detta är ju ett område av Frankrike som inbjuder till upplevelser i det fria.

Välkommen till denna del av Frankrike med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bidarray och andra resmål i regionen Aquitaine där du bor på handplockade hotell under din semester. Du kan välja att enbart boka ditt hotell eller semesterlägenhet genom oss om du själv vill arrangera transporten till Frankrike, eller så kan du boka en paketresa med flyg + hotell och eventuell hyrbil eller transfer.

>> Läs även om resort till Bouliac

Hotell i Bidarray

Information och fakta

Ska du åka på semester till detta område av Frankrike så har jag sammanställt en liten reseguide med information och utvalda fakta om Bidarray. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så rekommenderar jag att du tittar in på vår blogg där vi skriver om våra egna erfarenheter från resor i regionen Aquitaine. Här kan du bland annat läsa om ämnen som den lokala maten och vinet, den vackra naturen, om kulturlivet, historian och mycket annat. Du får även tips på utflykter och sevärdheter i regionen och inte minst kan du läsa om hur vädret kan tänkas bli när du reser i Frankrike.

Drömmer du om en semester i en liten fransk stad på landet där du dels helt kan koppla av från vardagen och bara njuta av utsikten och ljudet av bjällrorna på de betande fåren? Då är Bidarray helt rätt resmål. Inte minst eftersom du utöver fridfulla omgivningar även har rika möjligheter att ha en aktiv semester med vandringsturer och häftig river-rafting på floden som flyter genom staden. 

Det går tåg till Bayonne och Saint-Jean-Pied-de-Port. Det kan emellertid rekommenderas att ha tillgång till bil när du tillbringar din semester i Bidarray. Med bil kan du lättare ge dig ut på turer runt omkring i området som har ett helt pärlband av små idylliska byar och städer. När du har bil är det inte långt till exempel till Itxassou och Cambo-les-Bain. Här finns inga stora nöjesparker och vattenland i gengäld rikliga möjligheter att flanera runt på charmiga gator omgivna av gamla rustika byggnader som är så karakteristiska för denna delen av Frankrike. Skulle du få lust att se havet kan du på mindre än en timme till exempel köra ut till Saint-Jean-de-Luz vid Atlantkusten, där det finns härliga sandstränder. 

Upplev det äkta Frankrike

Från din bas i Bidarray kan du använda din semester till äventyr i Baskien, oavsett om du söker medeltida slott eller kulinariska upplevelser. Det sistnämnda finns det rikliga möjligheter till eftersom regionen är känd för att ha en hög koncentration av restauranger i världsklass.

Efter en upplevelserik dag med utforskning av grannstäderna eller vandringsturer i de grönklädda bergen kan du njuta av en välförtjänt måltid på en av de tre restaurangerna i Bidarray. På den populära restaurangen Auberge Iparla kan du till exempel avnjuta din mat ute på terrassen med en fantastisk utsikt över de gröna fälten och bergen runt staden. Du har även en perfekt utgångspunkt för att besöka någon av de välrenommerade matställena i de omkringliggande små städerna. Till och med de minsta byarna har som regel restauranger som lockar till sig matgäster från när och fjärran, därför är det under högsäsong en god idé att boka bord i förväg.

På samma sätt som utbudet av matställen är begränsat så vimlar det inte heller av hotell i Bidarray. Det finns trots stadens begränsade storlek ändå en del att välja mellan, vilka alla kan ge din semester här i Baskien en fin inramning, oavsett om du reser med hela familjen för att uppleva det äkta Frankrike eller vill skämma bort din utvalda med en romantisk semester i ett fridfullt hörn av landet och på betryggande avstånd från massturismen. 

>> Vill du besöka andra delar av Baskien så läs mer i vår guide om resor till Spanien.

Så bokar du en billig resa till Bidarray med Escapeaway

Med Escapeaway kan du resa till Bidarray från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning på vägen. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser och paketerar dem med våra noga utvalda hotell i Bidarray samt ger dig möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt i en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Använd dig av sökmotorn för att hitta de bästa avgångarna med reguljärflyg, flexibel reslängd och valfritt avresedatum.

>> Läs även om familjesemester i Frankrike här
>> Läs även om lyxsemester i Frankrike här

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här