Resor till Bergerac

Bergerac är en stad , som går tillbaka till 1000-talet, dess huvudsakliga verksamhet är vinodling och turism. Det historiska och mycket välbevarade centrum bjuder på fantastiska och historiska byggnader. Staden följer årstiderna, vilket förstärks med de många festivaler som äger rum under hela året.

Vinodling

Under 1200-talet bredde vinodling- och handeln ut sig, och öppnade upp för staden ut mot resten av landet. Från det var fröet sått till Bergerac utveckling att bli den rika och berömda stad den är idag

Dateras tillbaka till 1000-talet

Staden hör till departementet Dordognes, vars historia den också har nära samband med. Den har utvecklat sig runt om stadens borg från 1000-talet, och ursprungligen lockat bönder från de omgivande jordbruksområden.

Många sevärdheter

Stadens livsnerv har dock alltid varit hamnen, som stadens historiska och välbevarade stadskärna ligger precis intill. Bergerac har flera anmärkningsvärda historiska byggnader, den nyligen restaurerade Saint-Jacques kyrkan på huvudtorget, Recollets kloster, Tobaks museum samt La Batellerie och även Maison des Vins, två vin museer som berättar okända berättelser och anekdoter om regionens viner.

Egen hamn

Blir man trött på att vandra längs stadens gator, finns det många möjligheter att koppla av vid stadens fiskeläger, eller en promenad i de gröna områdena som det här finns många av.

Bra transportmöjligheter

Det finns en flygplats i Bergerac och luftfartstrafiken har utvecklat sig mycket positivt sedan 2003, och har idag förbindelser till många europeiska städer (bl.a. London, Bruxelles, Rotterdam och Paris).

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Bergerac