Resor till Arcachon

Kuststaden Arcachon ligger som en hatt på ett stråk som mynnar ut i bukten Bassin d'Arcachon 55 km sydväst om Bordeaux. Det är en populär badort med mycket fin sandstrand och ett milt klimat, som lever med tidvattnet.

På sommaren är stranden utanför staden full av solbadande gäster, men det är inte omöjligt, helt i närheten att hitta öde stränder om du föredrar lite mer avskildhet. Söder om Arcachon på Atlantkusten finner du Europas högsta sanddyna Dune du Pyla (eller du Pilat), som är ca. 3 km lång, 500 meter bred och 107 meter hög. I havet finns ett rikt djurliv och staden har också sedan urminnes tider skördat ostron från havet med flera anlagda ostronodlingar som bara tack tidvattnet är en möjlighet här.

Arcachon är en destination som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första att få besked om när vi lanserar resor till Arcachon. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling noga utvalda hotell som har fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi ska lansera resor till Arcachon, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda, till exempel:

>> Billiga resor till Alsace
>> Billiga resor till Bourgogne

 

Färger som i en lagun och vinterresidens

Som en udda liten twist, är det intressant att veta att staden grundades 1857 och blev snabbt en lyxort för Spaniens kungligheter, de ryska tzarer och naturligtvis för alla typer av konstnärer som kom för att fånga stadens fantastiska färger som mest av allt liknande de som ses i en exotisk lagun. Det finns flera cykelleder som omger staden, liksom arrangerade båtturer till ostronsbankerna, fågelreservat eller inlandssjöfart med kanaler som förändras med tidvattnet där bukten förenas med havet.

Stadsdelar och arkitektur

Staden är omgiven av en skog bestående av tall, ek och jordgubbsträd, och är indelad i fyra små kvarter som vardera är uppkallade efter årstiderna och erbjuder glimtar av stadens storhetstid på fasaderna på de gamla villor och palats som pryder många av stadens gator. Staden är känd för sin egen arkitektoniska stil som kallas Arcachonnaise, som är det lokala namnet för deras villor och täcker en viktoriansk stil. Det är en pulserande badort med en livlig atmosfär i de små shoppinggatorna där det finns både apotek, kiosker, glassbarer, supermarket och vanliga affärer som säljer allt från leksaker till badkläder. Det finns också flera restauranger och caféer med trevliga menyer där du nästan när som helst på dagen kan frossa i den lokala specialiteten, nämligen ostron. Ostron är även stadens stora levebröd. Med andra ord: Arcachon är en välfungerande kuststad som tillfredställer den besökandes många behov för en lyckad vistelse.

Boka billiga resor till Arcachon online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Arcachon. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäderna, semesterhusen, semesterlägenheterna och hotellen i Arcachon. Gemensamt för dem alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen, både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka med valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord redan gjort det stora arbetet åt dig - nu behöver du bara bestämma när du vill resa till Arcachon - och med vem. Det finns möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter både från reguljärflygbolag och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Arcachon. Samtliga delar av resan sätts därefter ihop till en paketresa med resegaranti, så du på så sätt får det bästa av två världar. Lägg till bilhyra eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i ditt paket för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till ditt resmål.

Trevlig resa!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Arcachon