Resor till Strasbourg

Huvudorten i Alsace, Strasbourg, bjuder på historiska kontraster. Här ligger Europastaden och den vackra historiska stadskärnan grannar, och genom staden flyter Rhen fram och bidrar med atmosfär. Boka en billig och flexibel resa till Strasbourg med Escapeaway.

Mot öst - på den andra sidan floden, bortom det turistiga centret - ligger La Krut, som kvarteret Krutenau kallas i folkmun. Här råder en härlig atmosfär och de små gatorna är fulla med liv, caféer, grönsakshandlar och gallerior. Universitetet och konstakademin är garanter för ett evigt pulserande ungdomsliv. Och så ska du inte heller glömma, att Frankrikes störsa bryggeri, Kronenbourg, håller till i Strasbourg.

I den norra delen av staden ligger de tyska kvarteret med imponerande och pompösa byggnader från den tyska perioden mellan 1871-1914. Stadsdelen huserar många offentliga insitutioner, men också ett levande kulturliv med bland annat Nationalteatern.

Le Grand Île är den första stadskärnan i världen, att klassificeras som världsarv av UNESCO, och här finns bland annat en enorm katedral i det historiska kvarteret, där du också hittar byggnader från medelåldern, renässansen och klassicismen. I det historiska centret myllrar det också av restaruanger, butiker, caféer och souvenirbutiker, och på de stora torgen möts studernade, turister och businessmän - alla på väg mot sina måsten. I Strasbourg möts det historiska och moderna. Europastaden, med alla dess instutitioner, och den historiska stadskärnan står som två kontraster som samlar den pulserande storstad.

När du reser till Strasbourg kommer du till den största staden i Alsace. Här huserar många europeiska institutioner, t.ex. Europaparlamentet, Europarådet och Europadomstolen. Tänk på, att när det är stora event och konferenser i Strasbourg, så kan det vara svårt att hitta hotellrum i staden.

>> Läs också om resor till Provence
>> Läs också om resor till Languedoc-Roussilon

 

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Strasbourg