Resor till Rouffach

Rouffach är en liten stad med cirka 5 000 invånare vid foten av bergskedjan Vogeserne i Alsace. Staden har rötter ända tillbaka till romartiden och har en liten målerisk stadskärna med historiska monument och byggnader samt karaktärsfulla hus. Nu för tiden är Rouffach ett populärt stopp på vägen längs den kända Alsace vinrutten "Route des Vins" som binder samman ett pärlband av regionens charmigaste vinorter och vingårdar. 

Mitt i Rouffach som ligger omkring 15 kilometer söder om Colmar ligger kyrkan Église Notre-Dame de l'Assomption. För stadens förhållandevis beskedliga storlek är detta en stor medeltidskyrka som helt dominerar den gamla stadskärnan. Omkring kyrkan grenar trevliga stenbelagda gator ut sig mellan de gamla husen av vilka många är flera hundra år gamla. Lägg bland annat märke till "Häxtornet" Tour des Sorcières från 1300-talet som ända fram till 1700-talet användes som fängelse. Högst upp på tornet finns ett storkbo.

Koncentrerat runt den gamla stadskärnan finns ett överskådligt men bra urval av restauranger. Här kan du fördjupa dig i det som är mångas anledning till att åka till Rouffach och Alsace; gastronomin. Utöver de goda vinerna vars druvor växer på odlingar runt staden kan du även se fram mot välsmakande maträtter tillagade på lokala råvaror. Under årets lopp lockar även festivalerna Musicalta, Witch fete och Rouffach en Fête med sina olika teman många besökare, precis som att julmarknaden alltid är en oförglömlig upplevelse.

Det ligger en järnvägsstation i stadens östra utkant från vilken det går förbindelser till Colmar och Mulhouse norr respektive söder om Rouffach. Det kan emellertid rekommenderas att ha tillgång till bil, antingen egen eller hyrbil om du vill få ut det mesta möjliga av din resa. Med utgångspunkt i Rouffach kan du till exempel besöka en del av de andra trevliga landsorterna och städerna i regionen som utgör en del av Route des Vins d'Alsace. Vinorter som Riquewihr, Ribeauvillé och Eguisheim ligger till exempel alla inom en halvtimmes körning.

Boka en resa till Rouffach här

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Rouffach. Vill du inte köra hela vägen till Frankrike kan du i sökmotorn även lätt hitta en flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna till exempel i Basel eller Strasbourg. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester i Alsace rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Bokar du allt på en gång får du det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Rouffach