Resor till Riquewihr

Riquewihr är en av de charmigaste och mest kända av alla små vinstäder i Alsace. Denna lilla stad med sina välbevarade korsvirkeshus ligger vid foten av bergmassivet Vogeserne och ingår i den kända "Route du Vin" vilket lockar många besökare till staden och områdets vingårdar.

En av Frankrikes vackraste små städer

Riquewihr som står med på den prestigefulla listan över "De vackraste småstäderna i Frankrike" lär ha uppstått runt en vingård redan på 700-talet. Det var emellertid framför allt på 1500-talet som staden blommade upp tack vare vinodlingarna i området. Det välrenommerade vinet exporterades till stora delar av Europa och skapade välstånd i staden som kan märkas än idag i form av de vackra korsvirkeshusen i den gamla stadsdelen Vieille Ville.

Det är svårt att föreställa sig ett mer idylliskt ställe att resa till. På våren och på sommaren är stadens gator fyllda av vackra blommor. Reser du hit fram mot jul kan du även då uppleva en unik stämning när julens magi kombineras med de alsaciska traditionerna. Oavsett när du reser till Riquewihr kan du njuta av att gå runt på de smala, mysiga gatorna och njuta av den intima stämningen. Inte så överraskande finns här en hel del souvenirbutiker men söker du dig lite ner i sidogatorna och in på de små bakgårdarna kan du tydligt känna den autentiska landsortsatmosfären och historiens vingslag.

Naturligtvis finns det även många uteserveringar och vinbarer i Riquewihr där du kan slå dig ner med ett glas vin. Det kan även rekommenderas att utforska läckerheterna på de marknader som hålls i staden flera gånger i veckan året runt. Det säger sig nästan själv att Riquewihr är perfekt för en riktig livsnjutarsemester eller en romantisk vinresa för två. Samtidigt finns det runt staden både berg och skogar som inbjuder till natursköna vandringsturer om nu inte områdets spännande vingårdar lockar för mycket.

Riquewihr är även en bra utgångspunkt för att besöka en del av de många andra måleriska små städerna och byarna i Alsace. Bara 5 kilometer åt norr ligger till exempel Ribeauville som också är en av de mest kända vinorterna i Alsace. För lite längre utflykter så ligger dessutom större städer som Colmar (15 km) Strasbourg (75 km) eller Mulhouse (60 km) inom din räckvidd.

Boka en resa till Riquewihr online

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till denna lilla pärla till vinort som gäst på något av de handplockade hotell som du hittar i vårt program. Hos Escapeaway Resor är vi specialister på att hitta hotell med de mest nöjda gästerna. Du kan resa i precis det antal dagar du själv vill och vill du kombinera flera olika hotell på en rundresa så går det också bra hos oss.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Riquewihr