Resor till Ribeauville

Ribeauville är en liten idyllisk vinstad i Alsace precis halvvägs mellan Strasbourg och Mulhouse. På toppen av kullarna runt staden ligger tre borgruiner, Saint-Ulrich, Girsberg och Haut-Ribeaupierre, de ursprungliga borgarna byggdes under Medeltiden då staden var huvudsäte för Seigneurs de Ribeaupierre. En tur upp till åtminstone en av dem kan varmt rekommenderas dels för att se ruinen men även för att njuta av utsikten över staden.

Fransk korsvirkesidyll

De många vinodlingarna som omger Ribeauville är emellertid lika gamla som borgarna och är ännu viktigare för staden som resmål. Ribeauville ligger nämligen på den populära "Route des Vins d'Alsace" som är Frankrikes äldsta vinrutt och som varje år lockar många besökare till staden. Med tanke på stadens förhållandevis beskedliga storlek (cirka 5 000 invånare) bjuder Ribeauville på förvånansvärt många vinbarer och restauranger där du kan skämma bort dina smaklökar med de läckra dropparna av de lokalt producerade vinerna.

Innan du sätter dig till rätta med ett gott glas vin bör du gå en tur längs den delvis bilfria huvudgatan Grand’Rue. Längs gatan ligger ett pärlband av måleriska korsvirkeshus som trots sina många hundra år på nacken är i ett fantastiskt fint skick. Flera av byggnaderna är öppna för besökare där ibland rådhuset Hôtel de Ville från 1700-talet som bland annat rymmer en utställning av silverbägare. Utöver rådhuset ligger här även små charmiga kyrkor och torg med små fontäner och trottoarserveringar.

Det är en betagande liten stad där du snabbt kommer känna dig hemmastadd. Längs huvudgatan är det som regel en del turister under högsäsongen men i sidogatorna och de lite yttre delarna av staden härskar det även under denna tid en lugn småstadsatmosfär. På en resa till Ribeauville kan det dessutom varmt rekommenderas att använda staden som en utgångspunkt för turer i närområdet men även för lite längre utflykter. Det finns åtskilliga andra stämningsfulla små städer och byar i dessa trakter som till exempel grannstaden Riquewihr bara 5 kilometer söder ut och som har utsetts till en av de vackraste städerna i Frankrike. Du ska självklart även avsätta gott om tid på din resa till att besöka några av områdets kända vingårdar.

Boka din resa till Ribeauville här

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell i Ribeauville som du hittar i vårt program. Vi är specialister på att hitta de charmigaste hotellen med de bästa gästrecensionerna i Frankrike. Dessa hotell hittar du i sökmotorn här på sidan.

I sökmotorn kan du samtidigt lätt boka en flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna till exempel vid Basel eller Strasbourg. Du väljer själv om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa i Alsace så rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Du får allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Ribeauville