Resor till Murbach

Murbach är en liten stad i den södra delen av Alsace. Med sitt fina läge är staden en bra utgångspunkt för flera härliga utflyktsmål, både i själva staden och i sevärda städer som Mulhouse (28 km bort) och Colmar (31 km bort).

Mest känd är staden för sitt kloster, Abbaye de Murbach, som ligger vid foten av Grand Ballon i Vogeserne. Klostret grundlades år 727 av Eberhard, Greve av Alsace och etablerades som ett Benediktinerhus vid Saint Primin. På det tiden bestod klostrets område av mer än 30 småstäder. Byggnaderna och däribland även klosterkyrkan var bland de första som byggdes i romansk stil. Under revolutionen 1789 upplöstes klostret. Idag är det enda som finns kvar av klosterkyrkan - tillägnad Saint Leger - ett tvärskepp med två torn och en vacker klosterträdgård. Klostret kan den dag som idag är besökas längs Route Romane d'Alsace.

Murbach är en destination som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första som får besked när vi lanserar resor till Murbach och andra resmål i Frankrike. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Murbach, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda till andra områden i Frankrike som t.ex.:

>> Billiga resor till Provence
>> Spännande resor till Korsika

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Murbach