Resor till Mulhouse

Man känner snabbt att Mulhouse är en av de största städerna i Alsace. Här myllrar det av människor och det finns många spännande platser att besöka för nyfikna i alla åldrar. Dessutom finns här fullt av restauranger och butiker, precis som det bör vara i en storstad.

Mulhouse är Alsaces största stad i söder. Här kan du uppleva en mer modern stadsstämning, än i de små korsvirkesstäderna längre norrut i vinlandet. Mulhouse ligger endast cirka 35 kilometer från den internationella flygplatsen Mulhouse/Basel, och därmed - vilket namnet antyder - också ganska nära den schweiziska gränsen. Här är livligt, och staden är full med trafik, men i det välbevarade historiska centrumet hittar du långa gågator med all världens butiker, restauranger och caféer där du enkelt kan spendera flera dagar.

Stadens största styrka, är utan tvekan alla de intressanta muséer av hög kvalitet, som du kan besöka med hela familjen. Det stora bilmuséet (Cité de l'Automobile) är världsberömt och berättar om automobilens historia - muséet har faktiskt fått smeknamnet "Bilarnas Louvren", vilket inte säger så lite. Vill du uppleva ännu mer teknik, finns tågmuséet (Cité du train) eller Electropolis, som är ett slagt teknikmuseum. Bilar och tåg kanske inte lockar alla, så här finns också ett tyg-museum (Musée de l'impression sur Étoffes). Mulhouses Zoo är modernt och djuren har det bra här, så denna plats är också värd att besöka 

När du reser till Mulhouse möter du en allsidig stad med en egen identitet. En stad på ett centralt läge, som verkligen är värt ett besök.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Mulhouse