Resor till Ammerschwihr

Vinstaden Ammerschwihr ligger mitt i Alsace bland gröna vinodlingar. Området är världsberömt för sin vinkvalitet och många människor reser till Ammerschwihr enbart för att uppleva vinproduktionen i området.

Vinorten Ammerschwihr ligger dessutom längs den 170 kilometer långa vin rutten som går igenom Alsace, här cirka 9 kilometer från staden Colmar och cirka 75 kilometer från Strassbourg. Det är en liten soldränkt by som huvudsakligen identifierar sig som en vinort, men som före andra världskriget var en sagoliknande by med fästning, torn och marknader, korsvirkeshus och vintunnor i alla källare. Det var på den tiden som den lilla staden var omhuldad och hade tre dekaner, tre stadsportar och tre torn.

Ammerschwihr är en destination som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första som får besked när vi lanserar resor till Ammerschwihr. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Ammerschwihr, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna i vårt program till resmål i Frankrike som t.ex.:

>> Spännande resor till Provence

Vinet i högsäte

I dag är sagan och de sagoliknande kulisserna historia, men det är inte vinproduktionen - den står fortfarande i högsätet, och det är inte utan anledning. Staden är nämligen världsberömd för sin höga vinkvalitet och en av de mest vinproducerande städerna i Alsace. Den absolut mest kända vingården är Kaefferkopf, som är en av "Grand Cru" producenterna i regionen. Ammerschwihr ligger i ett bildskönt område med böljande vinodlingar som tillhör de största vinproducenterna i området, det är till och med en av de vackraste dalarna i regionen.

Vinfestival och påskägg

Den sista helgen i april är det vinfestival i regionen, och den firas även i Ammerschwihr. Och fjorton dagar före påsk kan man besöka en utställning med vackra och fantasifullt dekorerade påskägg i grannstaden Kaysersberg (ca. 4 km bort). 

Sevärdheter och upplevelser

Här nedan har jag sammanställt lite information om några av de sevärdheter du kan uppleva under din semester i detta område av Alsace. Vill du ha ytterligare inspiration så läs de olika inläggen på vår blogg, där skriver vi bland annat om ämnen som den lokala maten och vinet, om vädret när du reser till Alsace, den lokala kulturen, områdets historia och mycket annat. Du hittar även tips om upplevelser och andra sevärdheter i regionen.

Château de Kaysersberg

Bara cirka 5 kilometer från Ammerschwihr ligger ruinborgen Château de Kaysersberg, som har stått med på det franska kulturministeriets listan över nationella historiska monument sedan 1841. 

Slottet byggdes åt Albin Woelflin, kejserlig fogde åt Fredrik II (den helige romerske kejsaren) omkring 1220. Slottet hade en viktig strategisk roll eftersom det gjorde det möjligt för imperiet att försvara en av den tidens huvudvägar som gick genom Lorraine Voges-bergen mot Lorraine. Under 1300-talet var slottet residens åt den kejserlige fogden, varefter det under andra halvan av 1400-talet moderniserades och uppgraderades betydligt på grund av utvecklingen av artilleri och skjutvapen.

Slottet restaurerades av Lazarre de Schwendi 1583 och enligt arkeologiska utgrävningar övergavs slottet i slutet av 1500-talet. Efter den franska revolutionen förklarades det som nationellt arv och såldes till François Joseph Boecklin de Boecklinsau, som lät plantrea vin vid slottet.

Musée Albert-Schweitzer

Enbart 3-4 kilometer från Ammerschwihr ligger museet Musée Albert-Schweitzer, som är tillägnat Dr. Albert Schweitzers sjukhusarbete i Lambaréné (Gabon). Museet, som stod färdigt 1981, är inhyst i den byggnad där Albert Schweitzer föddes den 14 januari 1875. 

I utställningarna kan du se fotografier, dokument, personliga minnessaker och olika föremål från sjukhuset i Lambaréné (så som masker, musikinstrument och kanoter m.m.), som visar olika sidor av Schweitzers kontroversiella och nyskapande arbete.

Musée historique de Kaysersberg

Museet ligger i Kaysersbergs historiska centrum och rymmer spännande utställningar av stadsarkitekturen i Alsace i början av 1500-talet samt samlingar med religiös konst från 1300- till 1700-talet - däribland en ytterst sällsynt Jungfru Maria skulptur, en myntsamling, en liten arkeologisk samling m.m.

Boka billiga resor till Ammerschwihr online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Ammerschwihr. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Ammerschwihr. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Ammerschwihr - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Ammerschwihr. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Ammerschwihr