Resor till Dubai

Har du alltid drömt om det exotiska och lyxiga Förenade Arabemiraten. Om att insvepas av österns mystik? Då väntar storstaden Dubai på just dig. Känd för sin skyline, är Dubai en av världens mest spektakulära städer, och den ligger mitt i öknen vid breddaen av Omans golf. Med ett invånarantal på cirka 3,5 miljoner personer, är Dubai också huvudstad i Förenade Arabemirate. Överallt är gatorna prydda med palmer och exklusiva butiker. Avenyerna är rena och staden utstrålar ett enormt välstånd på en nivå som till och med övergår Hollywood i Kalifornien. Dubai är en romantisk stad där du och din bättre hälft kan få en lyxig semester där ni skäms bort med service i världsklass. Och när du inte känner för att skämmas bort av massörer, expediter och servitörer, kan du slå dig ner på en plats i staden och betrakta den praktfulla arkitekturen som finns runt omkring dig. Upplevelsen är verkligen unik, och ska framförallt njutas på kvällen, när lamporna tänds och reflekteras i vattnet som ligger nära inpå.

Dubai är ett av de sju emiraterna i Förenade Arabemirate, och här finns nästan allt: kosmopoliska stadslandskap, orörda stränder, ett böljande ökenlandskap samt massor av lyx och underhållning som kan konkurrera med stora världsmetropoler som London, Paris och NYC.

Oavsett om du vill åka skidor, följa med på en jeeptur i öknen, shoppa i överdådiga shoppingcentrum eller slappna av på ett SPA, så kan Dubai erbjuda dig allt detta.

 • Restid från Sverige: Cirk 6-8 timmar. Du bflyger till Dubai International Airport (DXB), som ligger cirka 6 kilometer från centrum av Dubai.
 • Temperatur: Genomsnittlig högsta dagstemperatur ligger på 36 grader på sommaren och 19 grader på vintern.
 • Bästa tidpunkt att resa: Mellan oktober och april, då dessa månader bjuder på mer moderata temperaturer, massor av solsken och en blå himmel.

 

Resor till Arabemiraten

Läs mer om Arabemiraten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Arabemiraten här

Hotell i Dubai

Populärt i Dubai

Arabemiraten, Dubai
 • Närmaste flygplats: 41 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool
Arabemiraten, Dubai
 • Närmaste flygplats: 47 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool
Arabemiraten, Dubai
 • Närmaste flygplats: 36 km
 • Närmaste strand: ca. 4 km
 • Pool

Reseguide om Dubai

Dubai är inte som någon annan stad på jorgen, men under ytan av det nya Dubai, hittar du ett helt annat Dubai än det vi känner till, med kulturella uppleveler i högsätet. Om du vill planera en kulturresa till Dubai, kan vi rekommendera dig att besöka Heritage Village under ramadan. Här kommer du uppleva ett annorlunda Dubai, där du kan se hur den lokala befolkningen sjunger, dansar och håller hundraåriga traditioner vid liv. Få mer inspiration till din resa till Dubai här nedan.

Därför ska du åka på semester till Dubai

Dubai är en stad, där man inte gör något halvhjärtat, och därför är dess futuristiska skyline försedd  med några av de högsta skyskraporna på jorden. Den inbjudande stranden Jumeirah, med dess kritvita sand, solsken året runt, och turkost vatten, är kanske det största dragplåstret för resenärer, men det finns också strålande shoppingmöjligheter och en gastronomi i världsklass, historiska moskéer och ett stort urval av underhållningsmöjligheter att upptäcka.

Du kan också ta en promenad i distriktet Al-Bastakyia, för att uppleva den - ofta översedda - historiska staden, eller varför inte ta en kryssning längs Dubais kustlinje?

Burj Khalifa, som är den högsta strukturen i världen, skapad av människan, är också hemstad för världens högst belägna nattklubb och restaurang, och du har en fantastisk utsikt från observationsdäcket på 124:e våningen. Burj Khalifa är dessutom en del av Dubai Mall, som är hemstad för en rad butiker, barer och restauranger, samt ett stort akvarium, en skridskobana och ett inomhus skidcenter!

Man har faktiskt slagit så många världsrekort i Dubai, att Guiness Book of World Records har upprättat ett kontor i staden. Ett annat av Dubais världsrekord tillhör Palm Jumeriah, som är världens största människoskapade ö, format som en enorm palm. Och så har vi Dubai-fontänen (den näst största i världen), med en 150 meter lång vattenstråle, som dansar till musik i en magisk ljud- och ljusshow.

På marknaden i Deira, eller i bukten vid Dhow Wharfage, kan du få en inblick i det Dubai som existerade innan det förvandlades i samband med oljeboomen. Och i Dubai Desert Conservation Reserve kan du uppleva det lokala djurlivet bland många äventyrslystna aktiviteter.

 • Språk: Arabiska
 • Valuta: Dirham (AED)
 • Lokal tid: Två timmar före svensk tid
 • Flyg till: Dubai International Airport (DXB), som ligger 6 km från centrum
 • Flygtid från Sverige: 6-8 timmar
 • Visum och försäkringar: Besök följande sida från Utrikesdepartementet innan du reser till Dubai.

Väder och klimat

Dubai har ett varmt ökenklimat med en högsta genomsnittstemperatur på 19 grader på vintern och 36 grader på sommaren. Den mesta nederbörden kommer på vintern, men det är ytterst sällan det faller regn över huvudtaget, så du ska ha stor otur om det regnar på din resa till Dubai.

Kultur och historia

Dubal är en sann smältdegel av kultur, konst och historia, som å ena sidan håller starkt vid sitt arabiska arb, och å andra sidan är en hypermodern stad.

I distriktet Al-Quoz, finns minst 10 konstgallerior bara på Alserkal Street, samt ett stigande antal konstmuseum på våren, såsom Sikka och Art Dubai.

Om du är historiskt intresserad, kan vi rekommendera en tur i den vackra moskén Jumeirah, och i det historiska distriktet Al-Fahidi ligger Dubai Museum, som öppar upp dörren till en historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka.

Sevärdheter

Wild Wadi Water Park

Ta med hela familjen till en dag full med adrealin i vattenparken Wild Wadi Water Park. Vattenparkten har fler än 30 attraktioner.

Shopping i Dubai Maill

Om du vill ha den ultimata shopping-upplevelsen, bör du besöka världens största inköpscentrum, Dubai Mall. Här hittar du bland annat designkläder och boutiquer med lokala varor.

Se Dubai från ovan

Om du vills e Dubai från ovan, har du möjlighet att åka me