Resor till Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är ett land som under de senaste 40 åren har utvecklats i raketfart. Sedan självständigheten från Storbritannien, och upptäckten av de enorma mängderna olja, har landet blivit ett av världens rikaste länder. Och med en befolkning på cirka 5 miljoner invånare, varav 20 procent är medborgare, är det tydligt att landet blivit en attraktiv plats för utlänningar att bosätta sig på, och det är framförallt många som invandrar till landet från öst. Asiatuer och indier dominerar invånarantalet, med över 50%, och det är därför inte ovanligt att du kan bli serverad klassiska indiska och thailändska rätter i ett land som annars är övervägande arabiskt. Denna öppenhet, och i hög grad internationalisering av Förenade Arabemiraten, är utan jämförelse i Mellanöstern.

Förenade Arabemiraten består av sju emirater kallade: Umm al-Quwain, Dubai, Fujairah, Ajman, Ras Al-Khaimah, Sharjah og Abu Dhabi. Framförallt Abu Dhabi och Dubai är områden som är välkända för att vara bebodda av extremt välmående handelsmän och oljeshejkar. Städer som Dubai, som har vuxit upp mitt ute i öknen, är en makalös syn. Cutting Edge modern arkitektur och teknologi finns här, som t.ex. världens högsta byggnad, Burj Khalifa, på hela 828 meters höjd och ett av världens lyxigaste hotell, Burj Al Arab. I motsats till många andra arabiska länder, har man i Förenade Arabemiraten en mycket fri människosyn. Man lobbar för mänskliga rättigheter, kvinnor får köra bil, alkohol får drickas (till en vis grad, och med måtta). Här är det tillåtet att uttrycka sin mening, röra sig fritt, tro på vad du vill och bli rättfärdigt behandlad.

Hur bokar jag en resa till Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är ett av flera nya resmål du snart kan resa till med Escapeaway. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ oss på sociala medier för att vara bland det första att få besked om när vi öppnar upp för resor till Förenade Arabemiraten.

I ett land som inte skulle vara det, det är idag utan välrdssamhället, har befolkningen förstått hur viktig internationaliseringen är. Dock ska man komma ihåg - även om många saker är accepterade här, som inte skulle accepteras i andra muslimska länder - att det fortfarande är ett muslimskt land, och att konsumtion av alkohol inte är väl ansett. Det är inte fullständigt omöjligt att dricka, men det ska övervägas noga, och göras med måtta.

Förenade Arabemiratens roll i Mellanöstern

Förenade Arabemiraten har inbördes - och nu också samlat som Förenade Arabemiraten - alltid försökt att skilja sig från den arabiska världen. Förenade Arabemiraten har en lång historia med Persien och handeln mellan parterna kan dateras till långt före Kristi födsel. Invånarna i Förenade Arabemiraten har alltid varit kända för att vara handelsmän i hjärtat, och har alltid varit framgångsrika med sin handel. Invånarna i Förenade Arabemiraten har ofta inte känt sig som en del av den arabiska världen, utan närmare den persiska, vilket har resulterat i stort missnöje då områdena bland annat varit under det Osmanska Rikets styre. Idag är landet fritt från någon form av övermakt, och har varit självständigt sedan 1971. Upptäckten av olja har gjort att landet har ett enormt välstånd idag. Rent geografiskt är Förenade Arabemiraten inte särskild inbjudande. Terrängen är barsk, och cirka 85% av landets area består av öken - så det man inte har haft möjlighet att utveckla på ytan, har man kompenserat med att hitta under ytan, och det har utan tvekan bidragit till att man hittat all denna olja.

Flyg

Skriv in dina önskemål i sökmotorn, och kom ihåg att du alltid kan söka både efter enkelresor och returresor, samt själv välja vilket datum du vill åka. Du kan också välja om du vill ha lägst pris, där resan eventuellt sker med en mellanlandning, eller om du hellre vill hitta ett direktflyg.

Charterresa eller på egen hand?

Upplev ett land som är ytterst välutvecklat, och som kan erbjuda extremt mycket lyx på ett av de överdådiga hotell vi erbjuder i vårt program. Det är både tryggt och säkert att resa på egen hand. Begreppet charterresor täcker många reseformer, och idag har en charterresa inte nödvändigtvis det samma som det var för några år sedan. Många resesällskap erbjuder den klassiska resan med flyg, hotell och transfer, men också all inclusive, koncepthotell och kombi-resor, för att endast nämna några exempel. I sökmotorn kan du jämföra priser på alla flyg och hotell, och du kommer märka att det oftast är mycket billigare att resa på egen hand, även om du bor på samma hotell som charterresorna erbjuder.

När du jämför priser på charterresor till Förenade Arabemiraten, så ska du vara beredd på att du får de bästa priserna om du tittar på det som kallas sista minuten eller restplatser. Oavsett vad resorna kallas, som säljs till så kraftigt nedsatta priser, så är det vikitgt att du kontrollerar om det är ett specifierat hotell eller semesterlägenhet, eller om det är ospecifierat och du först vid ankomst får reda på var du ska bo. Några charterresebyråer säljer också resmål ospecifierat. Hos Escapeaway Resor säljer vi uteslutande namngivna hotell, som alla fått goda omdömen från sina tidigare gäster.

Resmål i Arabemiraten

 • Dubai
  73 hotell
  I Dubai får du en perfekt mix av bad- och storstadssemester. Men inte bara! En resa till denna kosmopolitiska metropol är en chans att uppleva en stad som ingen annan. Här väntar allt från futuristiska skyskrapor till fina sandstränder på dig.
 • Abu Dhabi
  12 hotell
  Abu Dhabi är det kulturella centrumet i Den Förenade Arabemiraten. Utöver konst och arkitektur i världsklass kan du på en resa till Abu Dhabi njuta gott av långa, vackra sandstränder och massor av nöjen för hela familjen.

Populära hotell i Arabemiraten

Arabemiraten, Dubai
8,7
Mycket bra
8565 omdömen
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Avstånd till centrum: ca. 3 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Arabemiraten, Dubai
9,8
Fantastiskt
19484 omdömen
 • Närmaste flygplats: 41 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Arabemiraten, Dubai
9,2
Fantastiskt
2662 omdömen
 • Närmaste flygplats: 38 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)