Resor till Newcastle

Även om Newcastle i dag genomgår en ständig förändring, har regionen en rik historia som sträcker sig nästan 2 000 år tillbaka i tiden.

Newcastle var först en strategisk försvarspunkt för det romerska riket, och det var genom Newcastle som romarna byggde Hadrian’s Wall som markerade den norra gränsen av ”Roman Britain”. En stor bit av muren kan man se på Segedunum Museum i Wallsend.

Men det var vid ankomsten av ”the Normans” och byggandet av New Castle år 1080 som regionen verkligen började växa. I samband med den ökande kolindustrin utvecklades Newcastle till en blomstrande storstad och besökare kan inte undgå att imponeras av den enorma arkitekturen från 1800- och 1900-talet vilket kan ses på många håll i Newcastles centrum.

Läs mer om Newcastle på det lokala turistkontorets hemsida.

Newcastle är en destination som vi för ögonblicket inte erbjuder resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt bli bland de första som får besked om när vi lanserar resor till Newcastle i nordöstra England. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått fina omdömen av tidigare gäster, och medan du väntar på att vi ska öppna upp för försäljning av resor till Newcastle, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda, till exempel:

>> Storstadssemester i London
>> Billiga resor till vackra Skottland

Boka billiga resor till Newcastle online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Newcastle. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Newcastle. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Newcastle - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Newcastle. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Hotell i Newcastle

Sevärdheter

En resa till Newcastle är en resa till ett av Englands industritunga områden. Här har stora fabriker, kolgruvor och skeppsvarv dominerat affärslivet, men det håller på att ändra sig nu. Ett av Newcastles initiativ är att ge gratis entré till många av stadens museer och gallerier, så det finns inga pengar att spara för turisterna genom att köpa ett turistpass.

Kajområdena i Newcastle

Flera broar förbinder Newcastle Quayside med Gateshead Quays, och den mest berömda bron i Newcastle är den arkitektoniska och överväldigande Gatesheads tusenåriga gamla bro. Den stänger och öppnar som ett jättelikt öga som ger de gående tillgång till Southbank vid floden Tyne och Baltic Center med sin nutida konst. Det sistnämnda ligger inhyst i en gammal lagerlokal och erbjuder ett ständigt skiftande program med olika visuella konstutställningar. Några få steg från Baltic hittar man Sir Norman Foster’s otroliga ”The Sage Gateshead”, med sina eleganta valv är denna byggnad ett fantastiskt internationellt musikcenter. Och filmälskare kan uppleva parkeringsplatsen som bildar scen i den berömda biljakten i filmen ”Get Carter”, på avstånd i alla fall.

Grainger Stad

Färdigbyggd 1842 så är denna stad det äldsta historiska centret i Newcastle som kan skryta med flera Victorianska och klassiska Georgian byggnader än något annat ställe i England utanför London och Bath. Den vackra bågformade sluttningen på Grey Street blev en gång i tiden utnämnd som "den bästa gatan i England” av Radio 4 lyssnarna. Längst upp på gatan ligger Grey’s Monument, uppfört 1832 till minne av Earl Grey’s Reform Act, (lag), som kom att betyda ett stort steg mot demokratiseringen av Englands valsystem.

Småkaksfabriken i Newcastle

En rejäl promenad eller en kort taxitur tar dig till Newcastles östra delar och till småkaksfabriken, det största utpräglade stället för konst i England, vilket erbjuder ett stort urval av konst samt försäljning av målningar, keramik och skulpturer. Priserna ligger från 20 pund och upp till tusentals pund, så kom ihåg kreditkortet.

Laing konstgalleri i Newcastle

Det ligger vid det glittriga Blue Carpet Square (Den blå mattans torg) – ritat av Thomas Heatherwich. Torget är utformat som en matta bestående av blankt blått glas som ger det en speciell färg. Detta fantastiska galleri i Newcastle är berömt för dess överväldigande samling av vattenfärger och skulpturer. Verk av framträdande Pre-Raphaelites hänger sida vid sidan med nyare konstverk som skapats av till exempel LS Lowry och den lokale John Martin.

Castle Keep - med utsikt över Newcastle

Castle Keep byggdes av Henry II 1168-78 på tomten vid sidan om New Castle, varifrån staden fått sitt namn. Intresserade kan besöka Castle Keep och lära sig mer om denna regions historia framvisat i en intressant utställning, och från taket har man en fantastisk utsikt över Newcastle och Gateshead.

Seven Stories (7 historier)

Seven Stories i Newcastle är ett härligt center med barnböcker. Det är den enda utställningsplatsen i England som hyllar barnlitteraturen. Seven Stories har fantasifulla utställningar och alltid en massa aktiviteter för de besökande. Centret har en stor bokhandel och en enorm samling av original av brittisk barnbokslitteratur.

Newcastle United Football Club (Newcastle United fotbollsklubb)

Det har sagts förut, men fotboll är verkligen en religion i Tyneside och har man varit närvarande när 50 000 anhängare, samtliga klädda i de berömda svart-vita tröjorna plötsligt börjar jubla, då har man fått en upplevelse man sent kommer att glömma. Fotbollsstadion ligger mitt i Newcastle och kan besökas när det inte spelas någon match.

Angel (Ängel) of the North

Skulpturen Angel of the North av Antony Gormley står nära River Tyne. Uppförd på tomten till en tidigare kolgruva. Ängeln är 20 meter hög och har ett vingspann på 54 meter. Den hälsar de resande välkomna när de kommer längs A1 eller med tåg från östkusten och ska in eller ut från Newcastle Gateshead.