Resor till Manchester

Upplev den fantastiska storstaden Manchester, en stad med allt som storstadslivet har att erbjuda. Vilda nattklubbar, läckra restauranger, fantastiska shoppingmöjligheter, vacker arkitektur och lyxiga hotell.

Inspiration och fakta

Manchester har vuxit från att 1750 ha varit en liten stad till att bli en av de mest betydelsefulla industristäderna i världen. Manchester hade så stor betydelse att staden 100 år efter den industriella revolutionen fick smeknamnet ”Cottonopolis”.

Det är också denna period med en otrolig tillväxt inom industrin som präglar Manchester än idag och som skapar grunden för många av de stora attraktionerna, imponerande byggnader, utställningar och museer.

Det moderna Manchester är en mycket tilltalande stad som är ledande när det gäller stadsförnyelse med iögonfallande byggnader som till exempel Urbis centret. Manchester är stolt över sin status som stilikon och staden har ett gott rykte som ett bra ställe att handla med massor av specialbutiker och detaljhandlar.

Upplev Manchesters alldeles egna Chinatown, en del av staden som totalt domineras av kinesisk kultur. Hoppa på en av stadens spårvagnar ner till operan eller till en konsert i The Men Arena. Upplev museer, Old Trafford, The Manchester Eye, Manchester Town Hall och mycket annat.

Sevärdheter

Museum för vetenskap och industri i Manchester

Detta stora komplex ligger vid den äldsta järnvägsbyggnaden i världen och är ett fantastiskt ställe att lära sig mer om Manchesters industriella start och vetenskapliga bedrifter. Utöver de permanenta utställningarna finns här ofta specialutställningar. Det finns även en butik, en restaurang och ett café på museet.

Folkets historiska museum

Beläget i en gammal Edvardiansk hydraulisk pumpstation i Manchester utgör museet det nationella centret för redskap som har relation till den arbetande befolkningen i England och ger möjlighet att få en fascinerande inblick i de ofta hårda arbetsförhållandena för de anställda inom bomullsindustrin. Det finns även en del av museet en kort promenad från byggnaden, med ett arkiv och studiecenter, som ligger på Princess Street i Manchester.

Manchesters Katedral

Katedralen är faktiskt den tredje i ordningen som byggts på samma plats sedan 800-talet och som kan skryta med att ha det bredaste skeppet av alla kyrkor i England. Ett högteknologiskt center på platsen omfattar intressanta interaktiva utställningar om den historiska delen av katedralen och om den Medeltida staden Manchester. En restaurang i källarvåningen erbjuder historiska och bekväma omgivningar att äta, dricka och koppla av i.

Urbis

Urbis utgör själva begreppet av Manchesters pionjäranda med en unik utställning som skryter om stadskulturen och sättet som vi är besläktade med städerna på.

Castlefield

I södra delen av Manchester ligger Castlefield som fram till år 1990 var ett stort försummat före detta industriområde men som numera hyser en blomstrande bar, restaurang och café. Utöver en modell av det ursprungliga Roman Fort utgör området ett fantastiskt vittnesbörd om stadens image som industristad med labyrintiska kanaler, viadukter, järnbroar och varuhus. Här är förvånansvärt lugnt på dagen och därmed ett härligt ställe att undgå det hektiska stadslivet.

Salfords kajområden

Det lättaste sättet att ta sig till kajområdena på är att ta spårvagnen från centrum av staden. Då får man även en fin utsikt över kanalerna och en del av industriområdena. Kajområdet är ett av Manchesters framgångsrika stadsförnyelse projekt som har förvandlat området till en blomstrande attraktion. Här finns även ett butikscenter, biograf, ”the Imperial War Museum North” och det fantastiska Lowry center. Utöver en permanent Lowry utställning och uppträdanden av moderna artister så omfattar Lowry centret också ”the Lyric Theater” och den mer intima Quays Theater.

Manchester United Fotbolls Stadion

Efter att ha regerat 10 år i toppen av den engelska premier league är Manchester United en av de rikaste fotbollsklubbarna i världen och där höjdpunkten för succén var år 1999 då klubben blev tredubbel mästare genom att vinna mästerskapet, FA Cupen och Champions League. Laget har en enorm skara fans och folk vallfärdar till Old Trafford från hela världen för att köpa tröjor i butiken eller få en rundvisning på denna berömda stadion.

Du kan också läsa om Manchester på det lokala turistkontorets hemsida.

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Hotell i Manchester

Populära hotell i Manchester

England, Manchester
9,4
Fantastiskt
1482 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Avstånd till centrum: ca. 100 m
  • Internet/Wi-Fi
England, Manchester
8,8
Mycket bra
2477 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi
England, Manchester
9,1
Fantastiskt
5029 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Avstånd till centrum: ca. 300 m
  • Internet/Wi-Fi