Weekendresor till London

London är centrum för Det Brittiska Emperiet, och även om det inte längre är en så dominerande faktor i världen som det en gång var, så det fortfarande inflytandet från de tidigare kolonierna världen över - både på mångfaldigheten i befolkningen, och på den rikedom London är byggd på (mycket på grund av råvaror och råmaterial som hämtades från kolonierna). Det finns alltid goda flygförbindelser till London från Sverige och Danmark, och därför är en weekendresa till London ett toppval bland alla som gärna vill ta några dagars paus i en av Europas storstäder.

Den korta restiden till London gör, att det är ett perfekt mål för en resa som startar på torsdag kväll och avslutas på söndag - eller varför inte från fredag till måndag. Genom att endast ta ut en extra ledig dag, har du möjlighet att uppleva en av världens metropolen, utan att spendera halva tiden på resan.

Detta kan du uppleva på en långweekend i London

Engelsk fotboll lockar många besökare till landet, och på ingen annan plats har du större möjligheter att få se en klasskamp i Premiere League. Storlagen Aresenal, Chelsea och Tottenham hör alla hemma i London, men om du nöjer dig med en match i andra divisione, hittar du också klubbar som Fulham, Crystal Palce och Queens Park Rangers. Av annan sport kan nämnas tennis i Wimbledon och NFL på Wembley.

I London är det naturligtvis också löpande massor av stora konserter, både utomhus och inomhus på t.ex. Wembley Arena eller O2 Arena. För de flesta är dock staden en tillräckligt stor attraktion i sig själv, med t.ex. shopping på Oxford Street, besök på museum, båtturer på Themsen, ett besök i St. Pauls Cathedral eller vid Big Ben. Du kan enkelt ta dig runt med tunnelbanesystemet, the Tube, men vi rekommenderar också att nyttja en av alla hop on/hop off bussar i staden, för att hinna med att se de viktigaste sevärdheterna om du är i London för första gången.

Ta också en promenad i Hyde Park och besök det kungliga slottet Buckingham Palace. Eller varför inte ta en tur till Cabinet War Rooms, eller till krigsskeppet Belfast, som ligger i Themsen - perfekt om du är intresserad av historia.

Så bokar du en billig weekendresa till London

Använd vår sökmotor - så är du nästan redan på väg! Här kan du sätta ihop en weekendresa till London med de bästa priserna på reguljärflyg och utvalda hotell av hög kvalitet. Du kan resa direkt med flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, och flygtiden varierar mellan 2-3 timmar. I London anländer du till en av flygplatserna Heathrow, Gatwick, London City, Luton eller Stansted. När du bokar flygtransport och inkvartering på en och samma gång, i ett samlat paket, täcks du av resegarantin.

Väl framme i London kan du börja din resa med en pint på en lokal pub eller ett besök på en restaurang som serverar just det kök du är sugen på - i London finns allt. Staden är full av restauranger, allt från billiga gatukök till förnäma Michelin-restauranger.

>> Läs mer om lyxhotell i London
>> Hitta en paketresa till London här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över London

Populära hotell i London

England, London
9,0
Fantastiskt
6388 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
England, London
9,1
Fantastiskt
603 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
England, London
8,2
Mycket bra
2214 omdömen
  • Närmaste flygplats: 1 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi