Hotell i London

När tankarna går till London, är det lätt att man tänker på de mest traditionella attraktionerna. Ställen som Buckingham Palace, Tower Bridge och St. Paul's Cathedral är självklart värda att beundra, men om du gör lite extra research, kommer du upptäcka att det finns mycket mer att se runt hörnet. Väljer du det perfekta stället att bo på i London, kommer du också att få ut mer av dagarna. Reser du med Escapeaway till London, bor du på ett av alla nog utvalda hotell i vårt program. Du väljer själv om du vill boka en paketresa med flyg, hotell och transfer, eller om du själv vill arrangera resan till London, och endast boka hotellet via oss på Escapeaway.

>> Skriv in när du vill resa samt vilket antal dagar i vår sökmotor, och få en överblick med alla lediga hotell i London under vald semesterperiod

Bo på hotel i centrum af LondonFoto: Längs Themsen i London ligger många vackra byggnader och sevärdheter.

London - under konstant förändring

London förändras oavbrutet, och nya ikoner dyker upp bredvid de gamla. Det finns så många attraktioner som är värda att besöka, att det kanske är en bra idé att konsentrera sig på ett eller några specifika områden. Ta t.ex. South Bank. Det är omöjligt att inte få syn på London Eye, som häver sig över floden och precis bredvid kan du besöka de stilla hajarna i London Aquarium. Promenera längs gångbron och du kommer troligen möta gatuartister, bokstånd och unga människor som utför tricks och trick av olika slag. På höger hand ligger Gabriel's Whart Caféer och London Hotell. Längre ner längs floden hittar du Shakespeare's rekonstruerade the Globe Theater, men visste du att det nära intill ligger en ny teater inne i en före detta chokladfabrik?

Hotell i alla prisklasser

Hotellen i London erbjuder bokstavligen talat hundratals inkvarteringsmöjligheter, och ditt val hänger ofta samman med din ekonomi. Lyxhotellen kostar tusentals pund per natt, men Londons metro gör det möjligt att enkelt ta sig runt staden, så du kan också välja ett hotell som ligger i utkanten av staden och bättre passar semesterbudgeten. West End är det mest centrala området att bo i, från Covent Garden till Knightsbridge, samt området runt Oxford Street.

Många hotell i London hyr ut väldigt små rum, då de på så vis uppnår maximalt antal gäster. om du har problem med trånga utrymmen, så undersök storleken på ditt rum innan du bokar, men kom ihåg att du sannolikt kommer att vara ute på stan större delen av dagen för att uppleva allt som går att uppleva. En bra plats att leta efter hotell i London, är runt Bloomsbury som erbjuder massor av billiga inkvarteringsmöjligheter, samt Kensington som har flera medelklasshotell och dessutom många bra restauranger. Det finns också bra hotell runt Paddington Station och Victoria Station.

Läs mer om vad vi menar när vi skriver "noga utvalda hotell"

Ät billigt ute i London

London kan självklart vara en dyr stad, men för dig som är kostnadsmedveten är det möjligt att hålla nere utgifterna. Istället för att njuta av på de dyra restaurangerna, kan du besöka Borough Market och t.ex. smaka en chorizo sandwich. Eller packa en picknick och ta med barnen till ett av alla muséer med gratis inträde - besök dinosaurerna på Natural History Museum och egyptiska mumier på British Museum. Ta bussen istället för taxi, och du får strålande sightseeing på vägen. Om du vill shoppa, så rekommenderar vi Oxford Street eller Regent Street, som är de stora kommersiella gatorna, och ta med tonåringarna till Topshop eller Abercrombie & Fitch. Vill du vila efter shoppingturen, så är en av Londons många parker platsen! I Hyde Park ligger den fantasifulla lekplatsen Princess of Wales, och i Regent Park kan du besöka London Zoos regnskog.

London är i ständig förändring, och nytt dyker upp bland gammalt. Om du inte har besökt London på ett tag, så förberedd dig på överraskningar.

>> Läs mer om hotell

Karta över London

Populära hotell i London

England, London
8,2
Mycket bra
5566 omdömen
  • Närmaste flygplats: 1 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
England, London
9,4
Fantastiskt
434 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
England, London
9,0
Fantastiskt
306 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi