Cityresa till London

London har alltid haft en närmast magisk dragningskraft: en stor metropol som omfamnar invånare från hela världen, och så ligger staden bara på andra sidan Nordsjön. Här kan vi svenskar enkelt ta oss fram, och kommunicera obesvärat med de lokala, se fotboll med några av världens bästa spelare, njuta av teaterföreställningar i världsklass och dricka en pint på en traditionell pub - allt samma inom några få timmars resa.

Det är nu du ska resa till London om du vill dra nytta av det låga engelska pundet, och de billiga flygbiljetterna. Varje dag har du flera flygavgångar till London, än till någon annan stad i Europa. Du kan flyga från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, och priserna börjar runt 300 kronor för en enkelbiljett. Därmed är det billigare att flyga till London, än att åka tåg mellan Göteborg och Stockholm. Använd vår sökmotor för att hitta en billig storstadsresa till London, inkl. flyg och hotell, eller så kan du själv stå för transporten och "endast" boka ett av våra handplockade hotell i London. Alla Escapeaway hotell har minst 4 av 5 i betyg från tidigare gäster.

Få mer inspiration till din resa i vår guide om London som du hittar här

Shopping

London är för många den ultimata shoppingstaden. Ta en tur till Oxford Street och besök massor av butiker. När du är på shoppingresa i London, befinner du dig i modets centrum. Allt som är trendigt, kommer först till storstaden, och ligger och väntar på de stora shoppinggatorna där alla stora märken har sina egna flagship stores. Du hittar allt från spännande designerkläder, till mer vanliga butiker med priser som ofta ligger under de danska. Besök också de små, unika designerbutikerna, som gör kläder som inte finns på någon annan plats i världen. Gemensamt för alla butiker, är den trevliga servicen och det exceptionellt stora urvalet!

Fotboll i London

Engelsmännen påstår att de har uppfunnit fotbollen, och oavsett om det är sant eller ej, är det helt säkert att England ligger i framkant när det kommer till spelet. Premier League är världens största liga mätt i omsättning, tittartal och inte minst löner. Bland Englands sex största fotbollsklubbar - The Big Six - finns hela tre London-klubbar: Arsenal, Tottenham och Chelsea, medan också West Ham, Crystal Palace och Fulham är fulltidsprofessionella toppklubbar. Det finns alltså inte endast en London-klubb, utan en hel rad av dem, vilket gör att det finns gott om möjligheter att se en match på din semester. Staden är också hemstad för en av världens mest kända stadier, Wembley, där du kan få en rundvisning som en del av en storstadssemester i London, med fokus på fotboll.

Besök en lokal pub i London

I London finns det alltid en trvlig pub att besöka, där stämningen är god och väldigt engelsk. På en pub i England serveras normalt sätt lättare rätter, som t.ex. fish and chips eller liknande. Smaka på en frisk fatöl, Guinness eller ale, och upplev London som de lokala gör. En pub i London kan knappt jämföras med något annat. Det är en helt unik blandning av den engelska traditionen och det moderna metropol-liv som tar plats precis utanför dörren. Besöker du en pub i Camden Town i den norra delen, upplever du som oftast den bästa blandningen av bra livemusik och det pulserande livet ute på den öppna marknaden där du kan shoppa i butiker och bodar.

Konst och kultur

Är du intresserad av att uppleva moderna utgåvor av de gamla Shakespeare-föreställnignarna på en av huvudstadens teatrar, så testa t.ex. Royal Shakespeare Company, som nog tillhör en av de fem mest kända teatrarna i världen. Teatern spelar bland annat de kända styckena, som Romeo och Julia samt King Lear. Målet för teatern är att inviga en modern publik till de klassiska verken, som i flera fall visas i mer modern form. Teater-kulturen ser du också i stadens område West End, där kända teatrar som Theatre Royal Haymarket och Theatre Royal Drury Lane lockar besökare. Hit åker du, om du vill se allt från drama till komedi. Och så har vi ju dessutom alla Londons fantastiska musikaler, som du inte får missa.

De mest kända sevärdheterna i London

Utöver de kulturella insitutionerna, sporten och alla pubar, rymmer London också en rad första klassens sevärdheter, vilka inkluderar:

 • Big Ben
 • London Eye
 • Buckingham Palace
 • Tower of London
 • Tower Bridge
 • Saint Paul's Cathedral
 • Westminster Abbey
 • Trafalgar Square

Drutöver kan det varmt rekommenderas att ta en båttur på Themsen, med alltid underhållande kommentarer i högtalarna, kanske med besök vid Maritime Greenwich, varifrån världens tid utgår från (GWT).

Välj rätt hotell

På en weekendresa är det viktigt att bo centralt och speciellt i en stad som London, för även om transportsystemet är bra och snabbt, kan du enkelt spendera mycket tid på transport. I London rekommenderar vi att vi bokar ett 3-stjärnigt htoell, eller bättre, då de flesta 1- och 2-stjärniga hotellen är mycket slitna. Du kan boka ett hotellrum med 3 stjärnor i London från cirka 800 kronor er dag och person.

Det kan ta lång tid att hitta de billiga hotellen i London, om man inte riktigt känner till staden i förväg. Med vår sökmotor kan du dock snabbt få en överblick över de bästa och billigaste hotellen. Välj dina egna sökkriterier och se hur enkelt det kan göras. Vi håller kontakten med så många hotell som möjligt för att säkra våra användares breda valfrihet. Du har möjlighet att välja kvalitet till bästa pris.

>> Läs också om långweekend-resor till London
>> Se alla resor till England här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över London

Populära hotell i London

England, London
 • Närmaste flygplats: 4 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
England, London
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
England, London
 • Närmaste flygplats: 3 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi