Resor till London

London, Englands huvudstad allt vad du kan önska av en storstadssemester. En historisk stad med arkitektur som sträcker sig ända tillbaks till antiken, vackra parker och affärer för alla smaker. Besök London Eye och få ett annat perspektiv av stan, eller gör en båttur ner längs Themsen. Se Big Ben, Westminister Palace, London Bridge, Tower of London, Trafalger Square, Penny Station och mycket mer i världsmetropolen London.

Europas största stad utgör en samling av excentriska hus och är överöst av berömdheter. Byggnaderna i London, konsten och gatukulturen har hänryckt besökare genom generationer. Nu är det din tur..

 

Hotell i London

Populärt i London

England, London
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Internet / Wi-Fi
  • Restaurang
England, London
  • Närmaste flygplats: 1 km
  • Internet / Wi-Fi
  • Husdjur tillåtna
England, London
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 m
  • Internet / Wi-Fi

Inspiration och fakta

Sevärdheter och upplevelser


Gå på upptäcktsfärd bland Londons många erbjudanden.

Delad i två delar av floden Themsen utgör London en enorm storstad och glöm inte att besöka dess förorter som var och en har sin egen prägel.

De flesta turistattraktionerna ligger samlade i mitten av stan och Londons fantastiska offentliga transportnät gör det lätt att ta sig runt även för förstagångsbesökare.

Mitt i stan ligger det pulserande Soho, politikernas Westminster, exklusiva Mayfair, det kulturella Covent Garden och City’s finanscentrum. Bege dig väster ut till det exklusiva Kensington, Knightsbridge och Notting Hill, eller öster ut till konstens Hoxton. Ta en tur norr över till Hampstead, en landby på heden eller söder ut till Brixton’s hektiska nattliv. Londons "underground" banor fungerar perfekt och är oftast det snabbaste sättet att ta sig runt på. Zon 1 och 2 täcker de centrala delarna av London, medan sträckorna till för- orterna/städerna kräver zon 6. Det rekommenderas att resa utanför rusningstid då det dels är billigare och man undviker den värsta trängseln.

Taxibilarna står parkerade överallt vid de större stationerna och man kan även stoppa dem på gatan (en orange lämpa talar om att taxin är ledig). Chaufförerna måste ha klarat ”The Knowledge” eksamen och känna till alla gator i London. De tror även att de vet allt om allting så ta gärna en pratstund med dem under färden.

Londons röda dubbeldäckare och de något nyare ”bendy” bussarna är billigare och ofta mindre fulla än tunnelbanan. Det är kanske inte det snabbaste transportmedlet under rusningstid men man har en fantastisk utsikt från övre däck. Vissa av bussarna kör dygnet runt. Det finns två speciella Heritage rutter (kulturrutter) och det är Routemaster bussarna från 1960-talet som kör dessa sträckor – nr. 15 kör från Trafalgar Square till Tower Hill och linje 9 kör från Royal Albert Hall till Aldwych.

Att gå är oftast det snabbaste sättet att ta sig fram på särskilt när det gäller kortare sträckor och det är ofta ett bra sätt att upptäcka de oförberedda sakerna på. Ta en promenad längs South Bank och upplev den klassiska rutten i London som tar dig förbi Houses of Parliament, London Eye och Tate Modern.

Koppla av med en båttur och upplev London från en av "hamnbussarna". De populäraste rutterna går från Westminster till Kew, Hampton Court, Waterloo och Greenwich.

Biljetten ”Tips A Day Travelcard” ger möjlighet till obegränsade transporter i det centrala London och rabatt på en del andra turer. Ska du vara i London under en längre tid kan det vara en god idé att investera i ett så kallat Oyster Card, som man kan köpa på alla metrostationer och som gäller på metron, bussarna och en del turer ut på landet. London är lite svårt att färdas i med bil – det är svårt att hitta parkeringsplats och trafikkaoset infinner sig så snart du närmar dig de centrala delarna av London.

Besök kraftverket med modern konst, Tate Modern ligger tvärs över Themsen från Sir Christopher Wren’s domkyrka St. Paul’s Cathedral. Big Ben ringer ut medan London’s flotta ångbåtar och London Eye är i full rörelse. London är fullt av både traditionell och modern kultur.

Besök modehusen Top Shop och det underbara varuhuset Selfridges på Oxford Street. Hitta märkesvaror på Bond Street, glamour i Knightsbridge och elektronik på Tottenham Court Road. Få en upplevelse av det senaste modet på Londons bästa marknadsgator – Spitalfields, Camden och Portobello Road i Notting Hill.

Ät och drick på någon av Londons otaliga restauranger. Njut av ett traditionellt glas öl eller prova på det moderna brittiska köket på någon gastronomisk pup i området runt Clerkenwell. Prova det libanesiska köket på Edgware Road, kinesiskt i Soho, vietnamesiskt runt Old Street och kryddade rätter från Bangladesh i Brick Lane. Smaka även på någon av de många, fantasifulla drinkarna och mumsa på ostron på champagne baren på toppen av Tower 42 inne i London.

Njut av de gröna parkerna

Bege dig ut när solen skiner och koppla av i någon av Londons parker. Den största och bästa är Regent’s Park där kan man ro på sjön eller ta barnen med till London Zoo, centralt placeradet Hyde Park, den kuperade Hampstead Heath som är perfekt om man vill flyga med drakar, eller kanske beblanda sig med hjortarna som ses överallt i Richmond Park.

Musikaler

Kvällarnas kulturarrangemang i London äger rum på de många teatrarna i West End, där spelas många berömda musikaler för fulla hus år efter år, men även finare dramatiska stycken. Njut av en balletföreställning och lyssna till de stora operarösterna i Royal Opera House i Covent Garden. The English National Ballet uppför fantastiska föreställningar i Royal Albert Hall. 

Museer

London är känt för sina många museer och speciellt för sina samlingar av konst och historiska föremål. British Museum har till exempel omkring 7 miljoner föremål insamlade från hela världen. Här kan man verkligen känna stadens och landets mäktiga förflutna. Inträdet är gratis och så är även inträdet till Tate Modern, som bör besökas av alla som är intresserade av modern konst. Om man är intresserad av naturhistoria så ligger världens viktigaste museum i London: Natural History Museum. Det naturhistoriska museet rymmer utställningar som fascinerar både barn och vuxna.

Höjdpunkter

London ser stort ut när du graciöst kryper upp i London Eye men de bästa attraktionerna är samlade i centrum. Besök South Kensingtons’s kulturella område med dinosaurie fossiler i Natural History Museum, upplev geniala uppfinningar i vetenskapsmuseet samt samurai svärd och månghundraåriga stilarter på Victoria & Albert Museum. Längs med Themsen hittar du Tate Moderne och det lilla tornet Tower of London. Du kan tillbringa en hel dag på British Museum eller besöka The National Gallery på Trafalgar Square. Många museer är öppna till sent på kvällen, bland annat British Museum, Tate Moderne och National Gallery.

Trafalgar Square är ett av stadens berömda varumärken och en mötesplats som absolut är värt ett besök. När man befinner sig på torget är det lämpligt att gå förbi Westminster Abbey där många av gamla dagars konstnärer och vetenskapsmän - bland andra Darwin och Newton - ligger begravda. Därifrån kan turen gå vidare till Houses of Parliament varifrån man kan gå över Themsen på Westminster Bridge. Från andra sidan visar sig parlamentet från sin bästa sida och man kan se Big Ben lite på avstånd, ett annat av Londons kända varumärken. Ett annat bra sätt att beskåda Londons sevärdheter lite grann från ovan och på avstånd är från det jättelika pariserhjulet London Eye, som nog kommer väcka hela familjens begeistring.

Buckingham Palace

Den engelska kungafamiljens kronjuveler kan man få se i Tower of London. Det är också här som tre engelska drottningar har avrättats genom historiens lopp. Det är mer kungligt att vänta om man besöker Buckingham Palace som den dag som idag är fortfarande används av kungafamiljen som residens.

St. Paul´s Cathedral

Londons domkyrka St.Paul's Cathedral är absolut också värd ett besök. Kyrkan är mycket stor och framförallt kupolen är mycket imponerande. Kyrkan klarade sig i stort sett oskadd undan 2;a världskrigets bombningar.

Oändliga möjligheter i London - året runt

Förse dig med en tom resväska så du har plats för allt det nyinköpta i bagaget på vägen hem. Glöm inte paraplyet och ett gott humör samt minst ett par bekväma skor.

Ett år i London är fyllt av otaliga erbjudanden. Du kan se designade trädgårdar vid Chelsea blomstershow i maj månad, äta jordgubbar med grädde i Wimbledon i juni, vara med på gatorna vid Notting Hill karnevalen i augusti och njuta av klassisk musik på promenadkonserterna i Royal Albert Hall från juli till september. När vintern närmar sig finns det skridskobanor runt omkring i stan, till exempel i Hampstead Heath, Kew eller Somerset House.

November till februari är de regnigaste månaderna men temperaturen går sällan under fryspunkten. April månad är känd för sina regnskurar medan sommarmånaderna – maj till augusti – är varma med temperaturer mellan 16 – 25 grader. Med mindre att London träffas av en värmebölja så har man inte behov av aircondition på hotellen.

Helgdagar

Allmänna helgdagar: Nyårsdagen, långfredagen mars - april, annandag påsk, Bank Holiday (på våren i maj), Sommer Bank Holiday (i augusti), juldagen 25 december, annandag jul 26 december.

 

Så hittar du lätt en billig resa till London


Knappa in vilken resform du önskar, reslängden och eventuell destination i London, därefter får du en översikt över alla lediga resor i databasen. I översikten kan du läsa mer om resorna, vem som är arrangör och naturligtvis priset på den valda resan. Om du hittar en eller flera resor som du vill boka eller läsa mer om behöver du bara trycka på boka resa.

Det är inte konstigt att London är en storstad som många svenska turister reser till, för London har både en lång och intressant historia som sträcker sig över tusen år tillbaka i tiden, och London har - genom handel och tidigare kolonisation - skapat förbindelser till platser både när och fjärran på jorden. Detta visar sig i stadens befolkningsmässiga mångfald, gastronomi och kulturskatter.

Folk reser till London på semester för att lära något om stadens historia och kultur eller för att göra affärer och shoppa. London har allt. London utgör även det största totala stadsområdet inom hela EU och många betraktar även stan som Europas finansiella centrum. 

Fly

London utgör en knutpunkt för många flygsällskap och därför finns det ett stort utbud av förbindelser till London. London har tre flygplatser - den största av dem är London Heathrow som är världens mest trafikerade flygplats. Den hårda konkurensen mellan de många flygbolagen gör det möjligt att hitta billiga flygbiljetter till London året rundt. Du kan hitta billiga biljetter med flyg till London hos Escapeaway Resor från samtliga flygbolag inklusive Ryanair, Norwegian, easyJet, SAS och BA.

Bilhyra och sevärdheter i omgivningarna

Ska man ta sig runt i Storlondon eller utanför stan kan hyrbil vara en bra möjlighet. Man ska bara vänja sig vid att köra på "fel" sida av vägen, men i övrigt fungerar vägnätet bra. Det finns mängder av museer, slott och parker som ligger utanför själva staden London vilka kan utgöra både halva och hela dagsturer med bil.

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Vad tycker gästerna om i London?

10,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 1 recensioner