Resor till Liverpool

Liverpool, den gamla staden med sitt medeltida ursprung är i dag en av Englands största städer. D

et var just i denna stad som ett av musikhistoriens förmodligen mest kända band, The Beatles, gjorde sin debut. Gå i John Lennon och Paul McCartneys fotspår, besök Cavern Club på Mathew Street där bandet spelade, eller besök deras barndomshem. Liverpool är naturligtvis även hemort för storklubben Liverpool FC. Du kan se dem på deras hemmaplan Anfield Road och uppleva magin med fotboll när den är som bäst.

Utöver musik och fotboll är Liverpool också staden med två katedraler samt det största antalet museer och gallerier utanför den engelska huvudstaden. Det finns därför rikliga möjligheter att fylla din resa till Liverpool med kulturella upplevelser. Det kan även rekommenderas att gå på upptäckt i stadens historia som tidvis har varit mycket turbulent. Över allt där du färdas kommer du att möta en oerhört vänlig lokalbefolkning som verkligen tar emot sina besökare på bästa sätt. Liverpool har dessutom flera gånger lyfts fram som en av världens vänligaste destinationer av ledande reseskribenter. 

Liverpool är ett av de resmål som vi ännu inte erbjuder resor till, men vi är på väg med spännande hotell och semesterbostäder! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på sociala medier och var en av de första som får besked när vi öppnar upp för försäljning av resor till Liverpool och andra destinationer i England. Escapeaway är specialister på resor där du bor på noga utvalda hotell, och medan du väntar på att vi lanserar nya, inspirerande resmål kan du ta en titt på några av de många andra resorna vi har i vårt program, till exempel:

>> Se resor till resmål i Holland
>> Se resor till resmål på Irland

Upplevelser och aktiviteter

Tycker du det allra minsta om Beatles' musik, så är det ett måste att besöka det prisbelönta museet "The Beatles Story". Utställningen vid Albert Dock för dig, som namnet antyder, genom gruppens historia ända från den spännande starten som The Quarrymen till att Beatlemanian spred sig över världen. Är du ett stort fan bör du även hoppa på Magical Mystery Tour, en 2-timmars busstur som tar dig runt till Liverpools olika Beatles-relaterade platser såsom Penny Lane och Strawberry Fields. Det är naturligtvis även obligatoriskt att styra stegen förbi den legendariska The Cavern Club på Mathew Street, där Beatles spelade deras första konsert 1961, och där det fortfarande spelas live musik varje dag.

Lika betydelsefull som Liverpool har varit i kraft av bland annat Beatles när det gäller modern musik, lika stor roll har hamnstaden spelat i Storbritanniens maritima historia. I dag är staden en populär destination för kryssningsfartyg men i slutet på 1800-talet var hamnen i Liverpool en av de viktigaste i Europa, då ganska precis 40 % av världens handel passerade här. Hamnfronten togs 2004 upp på UNESCO: s lista över världsarv. Du kan dyka ner i hamnens historia på det intressanta Merseyside Maritime Museum.

Vil du hellre se en bra fotbollsmatch och uppleva stämningen när tusentals lokala supporters energiskt backar upp sitt lag? Då är det inte bara Liverpool FC, som du kan uppleva här. Det lite mindre kända Premier League laget Everton spelar på den stämningsfulla Goodison Park bara en kilometer från Anfield Road.

Restauranger, shopping och nattliv

Är det kulinariska upplevelser du reser efter så är Liverpool perfekt. Här kan du utforska allt från små oformella bistros till "fine dining" på exklusiva restauranger. Vill du prova något lokalt kan det rekommenderas att hålla utkik efter "Scouse" på menyn. Denna traditionella och mycket välsmakande gryträtt med kött och grönsaker är anledningen till att lokalbefolkningen är kända som "Scousers". Det finns naturligtvis även massor av traditionella pubar där man kan få sig en pratstund med de lokala. Det är dessutom nästan alltid möjligt att fortsätta kvällen på en live-konsert på något av stadens många spelställen.

Drabbas du av shopping-lust, går den lätt att stilla i Liverpool. Här hittar du allt från stora moderna köpcentra till små marknader. I shopping-området Liverpool ONE vid den berömda hamnfronten hittar du till exempel mer än 170 butiker samt mängder av restauranger och barer. På den populära handelsgatan Bold Street kan du dessutom lätt tillbringa ett par timmar med att gå på upptäcktstur bland de många specialaffärerna med allt från delikatesser till vinylplattor. Beger du dig en bit utanför stadens centrum så kan du där hitta "farmers markets" och outlets för designkläder.

Flygplats och transport

Eftersom Liverpool John Lennon Airport ligger bara 12 kilometer från centrum så är det lätt att snabbt ta sig dit. Flygplatsen trafikeras av ett stort antal flygbolag, där ibland Easyjet, Norwegian, BA och Ryanair, med flyglinjer till resten av Storbritannien och övriga Europa. Alternativt kan du välja att flyga till Manchester Airport, som ligger knappt en timmes bilfärd från Liverpool. Ofta hittar du även bra förbindelser från Sverige med en mellanlandning antingen på Gatwick eller Heathrow flygplats i London.

Det är lätt att ta sig från Liverpool flygplats till centrum av stan. Det går regelbundna bussavgångar av vilka den direkta expressbussen "500" kan rekommenderas eftersom du då är framme på omkring en halvtimme, medan de vanliga bussarna stannar på många ställen på väg in mot centrum vilket gör att de tar omkring en timme. 

Inne i staden kan du ta dig runt till de flesta sevärdheterna till fots, men det finns även rikligt av de svarta, ikoniska taxibilarna om du vill vila fötterna. Det finns dessutom ett bra nätverk av bussar.

Hotell till en storstadssemester i Liverpool

Hos Escapeaway hittar du bara resor till noga utvalda hotell i Liverpool, och som lever upp till våra krav på bra omdömen. Bland annat är det helt avgörande att alla semesterlägenheter och hotell som vi erbjuder till din storstadssemester har fått bra omdömen från våra gäster och från gäster i andra länder.

Med Escapeaway kan du därför få en problemfri och säker resa till Liverpool, med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Sökmotorn jämför de bästa priserna på flygbiljetter från både lågprisflygbolag och reguljärflygbolag och kombinerar dem sedan med utvalda hotell. Det hela sätts samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar när du även är täckt av paketreselagen. Du kan även lägga till transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) eller en hyrbil i din paketresa för att på så sätt få bästa möjliga upplevelse när du kommit fram till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Hotell i Liverpool