Hideaways och boutique-hotell i England

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i England lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i England när semestern ska ha lite extra krydda.

En gång i tiden var England världens största kolonimakt - idag är England ett land som erbjuder både mysigt lantliv och en av våra största metropoler, London, där du kan besöka sevärdheter som Tower of London, Westminister Palace och London Eye. Njut av den engelska vänligheten över en engelsk öl på en lokal pubb, eller delta i den livliga stämningen när fotbollslagen gör upp på stadion. Är du mer intresserad av historia, mystik och gåtor, så besök Stonehenge, ett av världens vidunder.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i England vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Hideaways i England

  • Gästrecensioner 8,7
    London
    7 hotell
    London kallar! Den engelska huvudstaden bjuder på storslagna upplevelser när en weekendresa eller storstadssemester står på programmet. Stadens många spännande stadsdelar, sevärdheter och otaliga evenemang gör London till ett attraktivt resmål året runt.

Resmål

Englands betydelse för resten av världen kan knappast övervärderas, och på grund av att England har haft en så kolossal inverkan på många, lockar landet varje år miljoner av resenärer från varje hörn av världen. Landet har också otroligt mycket att bjuda på: London är självklart målet för de flesta resenärer, och staden tillhör världens allra mest populära destinationer (och har världens mest nyttjade flygplats). Efter London, är Manchester den mest besökta staden i England. Många svenskar väljer att flyga direkt till Manchester, som erbjuder gott om museer, konstgallerior och exemplariska byggnader från den victorianska perioden. Det var också i Manchester som industrin föddes. Liverpool är också känd både som hemstad för fotbollsklubben Liverpool FC och som kulturell stad med två gamla katedraler som också är värda sina besök. Både London, Manchester och Liverpool har bra flygförbindelser till Sverige, och i dessa stora städer finns massor av hotell att välja emellan, till olika priser.

Brighton

Brighton är känd för sin långa strandpromenad och är en plats dit många engelska familjer åker för att slappna av och hålla semester. Staden är också känd för att respektera och belysa den homosexuella rörelsen och det bor en stor Gay Community i staden. ta en tur ner till stranden och besök alla butier och restauranger eller besök The Royal Pavilion som byggdes på 1800-talet med en orientalisk prägling.

Birmingham

Birmingham grundades först som en marknadsplats på medeltiden, en har utvecklats genom åren, till att bli en av Englands största städer. Stadslivet i Birmingham är levande och bjuder på vacker arkitektur, bra restauranger, ett sprudlande nattliv och mycket mer. Ta gärna en promenad på gågatan Birmingham och shoppa i butikerna på Corporation Street och High Street.

Sevärdheter

En bit sydväst om London ligger Salisbury, som har något att erbjuda för resenärer i alla åldrar. Världsberömda Stonehenge ligger i området och i själva staden ligger katedralen med den högsta spiran i hela England. Ungefär mitt i England ligger Nottingham, som är känd från Robin Hood. De flesta barn kommer säkert uppskatta att se Robin Hood-statyn i Nottingham kombinerat med en promenad i Sherwood-skogen. Längre söderut ligger Stratford-upon-Avon, platsen där Shakespeare föddes. Dessa är naturligtvis bara några av tusentals sevärdheter i hela England. Det är bara att välja och vraka beroende på ditt intresse.

Väder

Som besökare i England får du ställa in dig på ett ombyteligt väder, som dock sällan är varken riktigt obehgaligt eller våldsamt. Vädret i England är mycket påverkat av vindarna från Atlanten, ochd en fuktighet som tillförs från det omkringliggande havet.

I södra England är vädret generellt lite mildare och lite varmare, och du kan här, liksom i resten av landet, uppleva många varma sommardagar. Men generellt är vädret lite mer regnigt än i Sverige, och det är en bra idé att ta med paraplyet och regnjackan. Lyckligtvis bjuder London på så många inomhusaktiviteter att lite dåligt väder inte påverkar semestern.

Turistinformation

England har mycket mer att bjuda på, än huvudstaden London, som många besökare naturligtvis väljer som mål för sitt besök i landet. Vill du få en överblick över England och vad landet kan erbjuda, kan du besöka landets officiella turistbyrå.

På turistbyråns hemsida kan du bland annat va en karta utforska de olika landsdelarna och se vilka sevärdheter som finns i de olika områdena av landet. På hemsidan kan du dessutom också läsa om aktuella händelser och utställningar. Vidare har du möjlighet att köpa biljetter online till flera av attraktionerna så att du inte behöver slösa semestern på att stå i kö.