Resor till Sharm el Sheikh

I området omkring Sharm el Sheikh finns det överallt beduiner, färgglada tält, berg och hav. Där finns små, intima hotell med modern utsmyckning såväl som större hotellkomplex som tillhör internationella kedjor samt i stort sett alla de bekvämligheter man kan förvänta sig av en turistort såsom kasino, diskotek och nattklubbar, golfbanor och hälsofaciliteter. Dykning och snorkling, windsurfing och andra vattensportsaktiviteter, häst- och kamelturer, ökensafari och nära till antika attraktioner – det är faktiskt helt omöjligt att någonsin få det långtråkigt här.

Sharm el Sheikh är en destination, till vilken vi för tillfället inte erbjuder några resor. Du kan däremot med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara en av de första som får besked om när vi öppnar upp för försäljning av resor till Sharm el Sheikh. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling noga utvalda hotell som fått fina omdömen av sina tidigare gäster, och medan du väntar på att vi ska lansera resor till Sharm el Sheikh, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda, till exempel:

>> Billiga resor till Kairo
>> Läs även om resor till Marocko

Sharm el Sheikhs många semesterområden i ett

När man reser till Sharm el Sheikh upptäcker man snabbt att området är ganska stort. Drygt 6 kilometer söder ut från centrum ligger den södra delen av staden på en klippa med storslagen utsikt över hamnen. Området Na’ama Bay utgör centrum för turistaktiviteterna och ligger precis norr om Sharm och håller på att utveckla sig till en helt egen semesterort. De flesta hotellen vid Na’ama-bukten har sin egen, privata strand med alla bekvämligheter så som solsängar, parasoller och barer. Sharks Bay (hajbukten) som ligger mycket nära har även det utvecklat sig till turistområde med mer och mer att erbjuda, bland annat flera dykcenter.

Den lilla hamnen som kallas Sharm el-Moiya ligger vid sidan om den civila hamnen som har båtplatser och en yacht club med hotellrum. För de som lever och andas för att shoppa så har Sharm El-Sheikh-centret olika affärer med både utländska och lokala produkter, däribland smycken, lädervaror, kläder, keramik och böcker. Det sägs att Sharm El-Sheikh är ett måste för alla dykentusiaster. Det finns många fina dykställen längs den 16 kilometer långa stranden mellan Sharm el-Sheikh och Ras Nusrani.

Det största semesterområdet i Sharm el-Sheikh omfattar bukterna från söder till norr, Sharm el Maya, Na’ama Bay, Garden Bay, Tiger Bay, Sharks Bay och Nabq Bay. Det finns alla sorter av hotell och semesteranläggningar längs denna kuststräcka. En del är kompletta semesterområden av den typen som är vanliga längs Rödahavskusten och som försöker att erbjuda allt på ett ställe. Andra är mer öppna, framför allt längs Na’amabukten, där strandpromenaden ger anslutning till flera hotell och faciliteter samt gör dem tillgängliga för alla.

Na'ama bukten 

Av alla bukterna är Na’ama Bay, vilket betyder ”Den behagliga bukten” på hebreiska, nog den mest kända, och det är även här de flesta hotellen ligger. Här ligger många men absolut inte alla av de finare hotellen, bland annat flera Hiltons, åtskilliga Sonesta hotell, ett Marriott, Mövenpick och det inte lika dyra Ghazala, som drivs av den alltid lika gästvänliga personalen från South Sinai Travel. Ett liten bit längre upp längs kusten, nära flygplatsen, hittar man en del av de nyare och mycket exklusiva hotellen som till exempel Four Seasons, Hyatt, Intercontinental, ytterligare ett Hilton, Sheraton Mövenpick Golf Hotel, som stod värd för Egyptens första professionella golftävling, och andra som Holiday Inn. Dessutom ligger ett antal andra lite utspridda hotell så som Ritz Carlton och Hilton Waterfalls söder om Na’ama-bukten och närmre centrum av stan. Det finns även ett antal mycket fina hotell som inte ingår i några stora kedjor, samt en del lite prisvänligare hotell varav en del är privata och andra tillhör kedjor, som till exempel Days Inn.

Sharm stad

En resa till Sharm el Sheikh är inte fulländad utan ett besök i det ursprungliga centrum. Själva centrum av sharm är inte stort, eller i alla fall är inte den gamla staden omkring Sharm el Maya särskilt stor, men där finns ett antal restauranger och nattklubbar så som Hard Rock Cafe, och åtskilliga välkända fast-food kedjor. Här ligger även den lokala basaren (suq). Det är även här den stora hamnen och marinan i Sharm ligger, men det finns även åtskilliga fler marinor uppe längs kusten vid Na’ama Bay och Sharks Bay. Här ligger även tilläggskajer för fiske- och dykbåtarna. Det finns banker och andra faciliteter, samt ett av de tre sjukhusen som finns i området.

Sharm el Sheikh - turism med ambitioner

Sharm el-Sheikh är verkligen när allt kommer omkring en vackert uppförd föreställning med underhållning i ett strandområde förstärkt av naturens under och Sinais historiska enklaver. Sharm passar kanske inte alla, även om alla njuter av att besöka denna del av Sinai. Det är som regel inte en avkopplande upplevelse, så söker man lugn bör man sätta kurs lite längre norr ut till orter som Dahab eller Nuweiba. Det råder ingen tvekan om att Sharm är en turistort utan ambition att vara något annat, men området är stolt över att ha gjort det till mer än en semesterdestination. Det är ett ställe från vilket man får minnen som lever med en som behagliga, glada och härliga drömmar.

Du kan även se ytterligare information om Sharm el Sheikh hos Egyptens turistbyrå.

Boka billiga resor till Sharm el Sheikh online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Sharm el Sheikh. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Sharm el Sheikh. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Sharm el Sheikh - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Sharm el Sheikh. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i Sharm el Sheikh

Populära hotell i Sharm el Sheikh

Egypten, Sharm el Sheikh
9,2
Fantastiskt
2291 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Sharm el Sheikh
9,0
Fantastiskt
7454 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Sharm el Sheikh
10,0
Fantastiskt
26428 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)