Resor till Hurghada

Den egyptiska pärlan Hurghada är ett bra resmål vid Röda havet om du vill vara säker på att få sol och värme. Res till Hurghada för att uppleva den eviga egyptiska solen, det härliga vattnet och en lång rad av enastående resorts.

Allt som försiggår i eller på vattnet kan utövas i Hurghada: windsurfing, segling, djuphavsfiske, bad men framför allt snorkling och dykning. De unika undervattensparkerna utanför kusten är bland de finaste i världen och därför med all rätt populära bland dykare. Det varma vattnet här är perfekt för sällsynta fiskarter och färgglada korallrev som även kan beundras från båtar med glasbotten. Det finns många fina inkvarteringsmöjligheter i detta område som på sedvanligt vis erbjuder en varm och effektiv service. De flesta restaurangerna ligger längs huvudvägen. När du är i Hurghada bör du besöka museet och akvariet med deras kompletta samlingar av flora och fauna från Röda havet.

Escapeaway är specialister på resor där du bor på noga utvalda hotell på spännande resmål. Vi har tyvärr inte öppnat upp för resor till Hurghada i Egypten i vårt program ännu men vi är på god väg med spännande hotell och semesterbostäder! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på sociala medier och bli en av de första att få besked när vi öppnar upp för försäljningen av resor till Hurghada. Medan du väntar på att vi ska lansera nya spännande hotell i Hurghada kan du ju ta en titt på några av de många andra billiga resorna du kan göra med oss, till exempel.:

>> Se resor till Kairo
>> Läs även om resor till Marocko

Nattlivet

Idag är Hurghada känt som ett partyställe framför allt bland européer. Både från lokalbefolkningen och besökare får man höra att livet startar på natten i Hurghada med de många, många klubbarna. Dessa klubbar besöks framför allt av unga men även av många andra åldersgrupper. Man kan ofta se att en fest med bra fart och som ofta består av gäster från en turgrupp som helt tar över en enskild bar. Barerna hittar du lätt längs huvudgatan tillsammans med massor av billiga och dyrare hotell.

All inclusive

När du reser till Hurghada kommer du även till en semesterort dit tusentals äldre européer och barnfamiljer kommer för att njuta av såväl sol som nöjen på privata semesterresorts av vilka många även erbjuder all inclusive. Många av dessa hotell erbjuder så många aktiviteter och faciliteter att du aldrig behöver lämna området. Ofta har de större ställena zoo, lekplats, diskotek, barer, ett antal pooler och till och med små teatrar.

Hurghada är också en stad under utveckling. Många nya hotell och byggnader är planerade och flera jättelika hotell, restauranger och andra faciliteter kan förväntas framöver. Detta område är faktiskt ett av de mest hektiska vid Röda havet. Safaga ligger precis söder om Hurghada och Somabukten med sitt vackra Sheraton ligger ännu närmare den södra delen. Norr över är El Gouna ett mycket organiserat semesterområde. Tillsammans erbjuder dessa små semestersamhällen och semesterområden nästan allt vad gästerna kan önska sig med allt från högljudda fester till stillsamma dykningar vid korallreven med golf, bowling, fiske och allt möjligt annat där emellan.

Läs mer om hotell med all inclucive 

Sevärdheter nära Hurghada

Öarna utanför Hurghadas kust erbjuder alla möjliga nöjen och spänning. Gör till exempel en dagstur till ön Giftun för att snorkla och grilla fisk eller se Röda havet från en undervattensbåt! När du inte befinner dig i vattnet kan du shoppa i butiker, koppla av på de lyxiga semesterorterna eller varför inte besöka Porfyr-berget där du kan se ruinerna efter gamla romerska bad, tempel med mera vid det närliggande Gebel Abu Dukhan. Du kan även på dagsturer utforska bergen vid Röda havet från kamelrygg, det fins även jeepar om du föredrar det. Bland andra öar och destinationer i närheten kan nämnas Shadwanön (dykning, snorkling, fiske men inte bad, Shaab Abu Shiban (dykning, snorkling och bad), Shaab el-Erg (dykning, fiske och snorkling), Umm Gammarön (dykning och snorkling), Shasb Saghir Umm Gammae (dykning), Careless Reef (dykning), Abu Ramadaön (dykning), Shaab Abu Ramada (fiske), Dishet el-Dhaba (stränder och bad), Shaab Abu Hashish (stränder, dykning, snorkling, bad och fiske), Sharm el-Arab (dykning, bad och fiske) samt Abu Minqarön (stränder och bad).

Hurghada är en turistvänlig stad vid det vackra Röda havet. med sitt läge långt från vardagens stress och jäkt så hittar du oaser där alla dina behov tillgodoses. Här kan du koppla av, här kan du stressa ner, här kan du återfå familjekänslan eller kanske hitta den romantiska gnistan igen. Boka in dig på något av de lyxiga hotellen ut mot vattnet och upplev den fantastiska känslan av att vakna till ljudet av de lugna vågorna som sakta slå mot sandbanken utanför ditt fönster. Här kan du lägga dig på en av de många liggstolarna och ta igen det du försakat. I detta paradis saknas inget, framför allt inte sol. Temperaturen ligger på genomsnittliga 30 grader året runt så det är en god idé att ta med solkrämen. Staden är trevlig med långa strandpromenader med palmer som är belysta på kvällen. Från Hurghada kan du för en rimlig peng följa med på en lång rad vattenaktiviteter så som windsurfing, snorkling, dykning, båtturer, fisketurer, många och framför allt extraordinära utflykter till avsides belägna och orörda rev och småöar. Området omkring Hurghada inbjuder till mopedturer, besök hos lokala nomader men där utöver inte särskilt mycket. Hurghada är som en oas i öknen omgärdad av mång kilometer av gyllene öken. Detta faktum innebär dock inte att det inte går att uppleva egyptisk kultur eftersom det på flera ställen erbjuds utflykter bland annat till närliggande tempel och till och med bussturer till både Luxor med konungarnas dal och flera imponerande tempel och till huvudstaden Kairo med sitt berömda museum och de fantastiska pyramiderna vid Giza.

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i Hurghada

Populära hotell i Hurghada

Egypten, Hurghada
9,3
Fantastiskt
5134 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Hurghada
8,8
Mycket bra
1978 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Hurghada
9,8
Fantastiskt
2054 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Hurghada?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner