Resor till El Gouna

Det egyptiska turistparadiset El Gouna erbjuder badsemester i en härlig inramning. Omgivningarna kunde knappast vara bättre och framför allt havet är en stor attraktion. Åk på en underbar semester till El Gouna och njut av livet i solen och på sanden.

Röda havet bjuder på en lång rad upplevelser i särklass. Havet är kristallklart och det exotiska, turkosfärgade vattnet står i härlig kontrast till det färgglada djur- och växtlivet som lever i det. Här möter du liv i alla regnbågens färger och ger verkligen en upprymd känsla av att världen är en fantastisk plats att leva i. Detta faktum är också en av anledningarna till att området är populärt bland dykare som kommer hit för att uppleva de fantastiska naturfenomenen under ordnade förhållanden. Utöver att ge en massa härliga upplevelser och intryck från något av det vackraste som naturen har att erbjuda så är det även ett dokumenterat faktum att bad i det Röda havet är mycket nyttigt för huden.

Röda havet har nämligen en mycket hög saltnivå och verkar därmed renande för kroppens porer så det finns flera goda grunder till att ta sig ett dopp i det stora blå. Staden El Gouna är en romantisk liten stad med en genomgående arkitektur i hela staden. De små snirklande gatorna samt de enkla men ytterst vackra byggnaderna påminner mycket om stilen i Disneys tecknade film om Aladdin, man får faktiskt en liten känsla av Aladdins Akraba när man går runt i staden.

Utspridd över massor av öar som är sammanbundna av vackra laguner med turkost vatten erbjuder El Gouna ett brett urval av inkvarteringsmöjligheter med allr från bekväma hotellpensionat till lyxiga semesterhotell ända nere vid vattnet.

El Gouna - ett dykparadis

Den fantastiska semesterorten El Gouna är ett sant paradis som ligger ända ut mot Röda havet. I El Gouna hittar du ett brett utbud av aktiviteter. Detta är ett riktigt dykparadis med internationellt certifierade dykcenter. Windsurfing – kitesurfing – med Egyptens första professionella center, vattenskidor, parasailing, snorkling och många andra vattensportsaktiviteter finns tillgängliga här.

Valmöjligheterna för sport och aktiviteter är många med allt från El Gounas USPGA 18-håls golfbana till att bränna däck på gokartbanan.
Eller så kanske du föredrar att lata dig under solens strålar på någon av de många stränderna.

Utnyttja ”Dine-Around-Gouna” programmet som är helt unikt för hotellen i El Gouna. Konceptet gör det möjligt för gäster med halvpension att prova de olika restaurangerna på alla El Gounas hotell, oavsett vilket hotell du bor på.

Stadslivet

Stadens centrum i hjärtat av El Gouna är en plats där det händer massor av saker både dag och natt. Det är här som turisterna och lokalinvånarna möts. Kafr är ett ställe i traditionell egyptisk stil med innergårdar, snirklande gator och markanta kupoler, allt samman omgivet av turkosfärgade laguner.

Kafr erbjuder allt du kan förvänta dig av en levande stadskärna: inköpsarkader, basarer, en konstnärsdel, caféer, diskotek ett brett urval av restauranger och barer ett internetcafé, kontantautomater, telefonkiosker ett postkontor samt ett informationscenter.

Flyg

Det är lätt att ta sig till El Gouna med flyg – staden ligger 22 kilometer norr om Hurghadas internationella flygplats - kort flygtid från Europas huvudstäder och andra flygplatser.

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i El Gouna