Resor till Polis

Den familjevänliga staden Polis på Cyperns nordvästra kust är ett riktigt litet semesterparadis där du och familjen kan koppla av på fantastiska stränder eller utforska vackra naturstigar, färgglada butiker och läckra restauranger. Boka er resa till Polis med Escapeaway i dag!

Beläget halvvägs mellan Asien och Europa samt omgivet av det glittrande Medelhavet är Cypern en ö med oöverträffad skönhet. Både den grekiska och mellanösterns påverkan genomsyrar landets kultur, arkitektur och historia - Och semesterfirare från hela Europa förälskar sig förståeligt nog i landet gyllene kuster, frodiga landskap och pittoreska byar. 

Polis är just en sådan pittoreska by. Som en del av Paphos-distriktet kallades den lilla staden en gång i tiden för Marion av Mykenerna och var den plats där Alexander den Stores efterföljare, Antigonus och Ptolemaios, utkämpade blodiga slag. Idag återstår dock enbart ett par ruiner utspridda runt byn som minne av stadens och öns dramatiska historia.

Polis är ett av Cyperns mer fridfulla och lugna semesterställen. Byn ligger på öns nordvästra kust och erbjuder den resande en liten bit paradis där man kan fly undan storstadens stress och jäkt för ett tag. Här finns fantastiska stränder, vackra naturstigar som leder upp till de storslagna Troodos-bergen, färgglada butiker och läckra restauranger. I Polis befinner du dig även nära de andra måleriska byarna Latchi och Argaka - och dessutom bara en kort busstur från det livliga Paphos.

Även om Polis lämpar sig perfekt för en avkopplande familjesemester så betyder det inte att det saknas underhållning i staden. Vi rekommenderar att du passerar en natt på den berömda campingplatsen vid stranden - om du reser med barn så kommer de att älska det! Det finns massor av möjligheter till vattensports-aktiviteter och till att gå på upptäcktsfärd i Cyperns rika historia.

Välkommen till Cypern med Escapeaway, vi är specialister på resor till Polis och andra resmål på Cypern där du bor på noga utvalda hotell under din vistelse. Res som du vill, boka bara din hotellvistelse genom oss om du själv vill arrangera transporten till Cypern, eller boka en paketresa som inkluderar flyg + hotell och kanske en hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen, då är du täckt av både resegarantin och paketreselagen. Du kan jämföra priser på resor till Polis i sökmotorn och där hittar du även aktuell information om avresedagar, flygbolag och mycket annat.

>> Läs även om resor till Limassol

Hotell i Polis

Information och fakta

I denna lilla reseguide har jag sammanställt lite utvald information och fakta om Polis och andra områden på Cypern. Söker du ytterligare information och inspiration till din resa så besök vår blogg, där skriver vi om upplevelser från våra egna resor till Cypern och tar upp ämnen som till exempel öns lokala kulturliv, om naturen, den spännande historian, om vädret när du reser till Cypern, om maten i Polis och mycket annat. Du hittar även råd och tips på upplevelser och utflykter.

Upplevelser och utflykter

Polis är en idyllisk destination om du letar efter lugn och ro samt mängder av solsken. Du kan utforska områdets underbara stränder, var av många fortfarande är ofördärvade och orörda, njuta av vackra vandringsturer bland de omkringliggande kullarna och prova på några läckra cypriotiska maträtter på de lokala restaurangerna. 

Några av de bästa vandringsturerna hittar du i det närliggande naturreservatet Akamas där du även hittar Afrodites bad - badet där kärleksgudinnan badade enligt legenden. Den angränsande staden Latchi, som är en fiskeby med en hamn och flera stränder, har massor av möjligheter till vattensports-aktiviteter. Polis är även en bra bas från vilken du kan utforska de storslagna Troodos-bergen, där du kan besöka traditionella byar och kyrkor som har utsetts till världsarv av UNESCO.

Latchi

En semester i Polis är i verklighet samtidigt en semester i Latchi. De två byarna ligger enbart 7 kilometer från varandra och semesterfirare brukar fördela sin tid mellan Polis vackra strand och moderna bekvämligheter samt Latchis livliga torg och bra fisk- och skaldjursrestauranger. Lokalbefolkningen får alla att känna sig välkomna, men framför allt par och familjer kommer uppskatta att bo här. Det finns till och med ett diskotek om du får lust till en liten dans eller kanske ett glas vin - eller två - i den nybyggda marinan.

Argaka

För dig som verkligen vill ta dig bort från huvudvägen, rekommenderar vi ett besök i Argaka. Staden, som ligger mellan Medelhavet och frodiga, gröna tallskogar, är en oas av ro där semestergäster verkligen kan slappna av medan de njuter av Cyperns vackra kustlinje. Har du bestämt dig för att bo i denna vackra landsort, rekommenderar vi att du hyr en bil. Polis ligger endast 8 kilometer bort, men det är en brant backe på väg tillbaka.

Paphos

Enligt sägnen är detta Afrodites födelseplats - den grekiska gudinnan för kärlek, skönhet och fruktbarhet. Paphos är en livlig stad, där gammal och nytt blanas. Med sin urbana strand, en historia som går tillbaka till den neolitiksa eran och ett pulserande nattliv med barer och tavernor vid stranden, finns här verkligen något för allas tycke och smak.

Njut av solen

Det finns många vackra stränder inom räckvidd från Polis, och de flesta av dem har också fått den europeiska blå flaggan, som visar att vattnet är rent och faciliteterna goda. Polis huvudstrand har en blandning av gyllene sand och småsten, och bjuder på massor av vattensportsaktiviteter och liggstolar. Stranden vid campingplatsen nås lättast med buss och är en fantastisk plats för att möta människor. Naturligtvis rekommenderar vi att du besöka Afrodites strand och Arodites sten för att hålla Paphos berömda gudinna - och ta ett dopp i vattnet från den plats där hon hoppade.

Ta på kulturhatten

Det finns gott om möjligheter för att lära känna Cyperns historia och utforska den cypriotiska kulturen medan du är på semester i Polis. Par bör inte missa Afrodites bad, en grotta där du hittar de fantastiska naturliga bad var Afrodite enligt sägnen badade. Agios Andronikos, den före detta moskén, som på 1500-talet gjordes om till en landsortskyrka är också värd ett besök, liksom det Arkeologiska museet. 

Ridning

Georges Ranch erbjuder gäster på alla ridnivåer möjigheten att utforska Polis vackra omgivningar medan de får en ny vän. Vi rekommenderar att åka iväg på en familjetur till saltgrottorna.

Utforska Akamas Peninsula Nationalpark

Naturälskare och amatörfotografer kommer njuta av denna oförstörda parks naturliga skönhet. Barn kommer också älska den rika floran och faunan - inklusive sköldpaddorna på Lara-stranden.

Boka en billig resa till Polis med Escapeaway

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att hitta en resa till Polis som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter till Larnaca flygplats från alla flygbolag och kombinerar med våra utvalda hotell i Polis och runt på övriga Cypern, enbart de med bra omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om paketresor till Cypern här
>> Se även våra lyxhotell på Cypern

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Andra länkar