Hideaways och boutique-hotell i Pafos

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Pafos lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Pafos när semestern ska ha lite extra krydda.

I Pafos, som ofta också stavas Paphos, väntar vackra medelhavsstränder, UNESCO-världsarv och kulturella upplevelser i världsklass. Du har med andra ord ett brett urbud av alla de ingredienser som gör en semester på soliga Cypern oförglömlig. Här kan du enkelt spendera semestern på att slappna av på en av alla Blå Flagg-stränder vid det kristallklara havet, och fördjupa dig i det välsmakande köket. Det finns dock också mycket annat att uppleva på en resa till Pafos.

Världsarv och Blå Flagg-stränder

Enligt den grekiska mytologin, föddes fruktbarhetsgudinnan Afrodite i just Pafos, och är du intresserad av historia, finns det en värld spännande sevärdheter i området. De flesta av dessa ligger i den nedre delen av staden vid hamnen, Kato Pafos, en stadsdel som är utnämnd till världsarv. Det är också här som större delen av stadens hotell och tavernor ligger.

Pafos var år 2007, tillsammans med Århus, europeisk kulturstad, och de historiska sevärdheter som kulturliv som gav staden den eftertraktade titeln, kan du fortfarande uppleva. Utöver de enastående historiska sevärdheterna, bjuder en resa till Pafos också på allt det som gjort Cypern till ett av Medelhavets mest populära resmål. Nere vid den charmiga gamla hamnen, som vaktas av ottomanernas gamla fort, ligger t.ex. flera restauranger där du kan slå dig ner och njuta av utsikten över havet tillsammans med din  mat.

Ta dock också en tur upp till Pano Pafos (övre Pafos), där du utöver cypriotiska restauranger med meze, grillad halloumi och nyfångad fisk också hittar den gamla marknadshallen full av färger och dofter.

Reser du till Pafos, är stranden naturligtvis en stor konkurrent till stadens sevärdheter och attraktioner. Du kan välja mellan 16 Blå Flagg-stränder i Pafos-regionen, så du kommer inte ha svårt att hitta en plats att njuta på vid havet. Om aktiviteterna vid stranden inte är tillräckliga, och du är på semester tillsammans med barnen, är ett besök på Aphrodite Waterpark alltid en höjdpunkt. Här har du tillräckligt med nöjen och upplevelser för att få flera timmar att passera. Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Pafos vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hideaways i Pafos