Resor till Pafos

Med subtropiskt medelhavsklimat är Pafos - som ligger på Cyperns södra kust - perfekt till en strandsemester oavsett årstid. Res till Pafos med Escapeaway och njut av livet på en flexibel semester.

Med flera läckra stränder längs kusten, ett livligt stadsliv och ett historiskt centrum, är Pafos ideal som resmål för dig som söker sol, hav och äventyr under den cyprotiska solen. Själva staden kan dateras tillbaka till neolitisk tid, vilket bara bekräftar stadens historia och arkeologiska rikedom. Pafos som av många även kallas Papjos eller Paphos ligger på den sydvästra kusten av Cypern i lä av Troodos-bergen. Här kan du njuta av solen året runt och fördriva tiden t.ex. med golf och tennis eller gå på upptäcktsfärd bland områdets sevärdheter.

Pafos är tack vare sin rika historia och en mängd arkeologiska sevärdheter upptagen på UNESCOs Världsarvslista. Paphos ligger på en kulle och är indelad i två områden: det nedre området, Kato Pafos, omkring hamnen och Ano Pafos som ligger högre upp på kullen.Den övre stadsdelen har många butiker och är det bästa stället för shopping medan det i den nedre delen av stan finns flest arkeologiska sevärdheter och hamnområdet med tavernor och turbåtar.

Attraktioner och sevärdheter 

Staden har en mytologisk betydelse eftersom den är nära granne med Petra Tou Romiou, platsen som sägs vara det ställe där den grekiska gudinnan Afrodite föddes. Besök platsen samt konungarnas dal, Paphos slott och låt medelhavets historia fånga din uppmärksamhet och fantasi. Staden och området bär på mängder av historia som bara väntar på att du ska uppslukas och imponeras av den.

En av de mest populära attraktionerna vid Paphos är den vackra stranden vid Pegeia - Coral Bay, som ligger ca en kvarts körning från Paphos stad. I och omkring Pafos finns det många historiska sevärdheter, besök t.ex. det medeltida slottet vid den gamla hamnen eller en av de många kungagravarna som är uthuggna ur klippan och dekorerade med doriska pelare.

Flygplatsen 

Pafos' internationella flygplats ligger 8 km från stan. Det är Cyperns näst största flygplats (efter Larnaca) och används ofta av turister på semester i Cyperns västra delar då den ger lätt och snabb anslutning till populära resmål som Coral Bay, Limassol och självklart även själva Paphos.

Läs även mer om Paphos på stadens officiella hemsida (engelsk).

Så bokar du en resa till Pafos

Med Escapeaway kan du resa till Pafos från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning under vägen, till Larnaca eller Pafos. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, packar ihop det med våra utvalda hotell på Korfu och ger dig möjlighet att lägga till en hyrbil - allt i en paketresa som säkras av resegarantin. Använd sökmotorn på sidan för att hitta din resa.

>> Läs också om lyxhotell och lyxresor till Cypern här
>> Här hittar du mer information om paketresor till Cypern

 

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Pafos

Populära hotell i Pafos

Cypern, Pafos
8,8
Mycket bra
1078 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 25 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Pafos
9,3
Fantastiskt
1197 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Pafos
8,1
Mycket bra
1613 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)