Resor till Pafos

I Pafos, som ofta också stavas Paphos, väntar vackra medelhavsstränder, UNESCO-världsarv och kulturella upplevelser i världsklass. Du har med andra ord ett brett urbud av alla de ingredienser som gör en semester på soliga Cypern oförglömlig. Här kan du enkelt spendera semestern på att slappna av på en av alla Blå Flagg-stränder vid det kristallklara havet, och fördjupa dig i det välsmakande köket. Det finns dock också mycket annat att uppleva på en resa till Pafos.

Världsarv och Blå Flagg-stränder

Enligt den grekiska mytologin, föddes fruktbarhetsgudinnan Afrodite i just Pafos, och är du intresserad av historia, finns det en värld spännande sevärdheter i området. De flesta av dessa ligger i den nedre delen av staden vid hamnen, Kato Pafos, en stadsdel som är utnämnd till världsarv. Det är också här som större delen av stadens hotell och tavernor ligger.

Pafos var år 2007, tillsammans med Århus, europeisk kulturstad, och de historiska sevärdheter som kulturliv som gav staden den eftertraktade titeln, kan du fortfarande uppleva. Utöver de enastående historiska sevärdheterna, bjuder en resa till Pafos också på allt det som gjort Cypern till ett av Medelhavets mest populära resmål. Nere vid den charmiga gamla hamnen, som vaktas av ottomanernas gamla fort, ligger t.ex. flera restauranger där du kan slå dig ner och njuta av utsikten över havet tillsammans med din  mat.

Ta dock också en tur upp till Pano Pafos (övre Pafos), där du utöver cypriotiska restauranger med meze, grillad halloumi och nyfångad fisk också hittar den gamla marknadshallen full av färger och dofter.

Reser du till Pafos, är stranden naturligtvis en stor konkurrent till stadens sevärdheter och attraktioner. Du kan välja mellan 16 Blå Flagg-stränder i Pafos-regionen, så du kommer inte ha svårt att hitta en plats att njuta på vid havet. Om aktiviteterna vid stranden inte är tillräckliga, och du är på semester tillsammans med barnen, är ett besök på Aphrodite Waterpark alltid en höjdpunkt. Här har du tillräckligt med nöjen och upplevelser för att få flera timmar att passera. 

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Pafos