Resor till Cypern

Cypern är ett populärt resmål året runt, och lockar med en rik historia och en vacker natur som både rymmer stränder, spännande kuster, ett böljande landskap och skogsklädda berg. Kort sagt, är Cypern det perfekta landet för att uppleva Medelhavets alla rikedomar.

Cypern är den tredje strösta ön i Medelhavet, och bjuder på fantastiska stränder, klippiga bukter och traditionella landsorter. Lokalbefolkningen är vänlig, och ön har ett rikt kulturarv. Och så är det här som Afrodite, gudinnan för kärlek och skönhet, föddes - enligt legenden - vilket beyder att det är ett idealt resmål för en romantisk semeter eller bröllopsresa. Escapeaway erbjuder enbart hotell med 3-5 stjärnor på Cypern, och alla är noga utvalda för att säkra att kvaliteten är i topp under hela ditt besök.

Det officiella språket på ön är grekiska, men många cyprioter talar också engelska. Med nya investeringar i cypriotisk infrastruktur, är det nu relativt enkelt att ta sig runt på ön, och det är absolut värt att hyra en bil för att utforska den inre delen av ön.

Öns största stad och huvudstad är Nicosia, som bjuder på många historiska platser och sevärdheter, t.ex. den historiska stadsmuren och diverse kyrkor. Limassol, som är en stor turistort vid kusten, är öns näst största stad, och bjuder på fantastiska inköpsmöjligheter och ett brett utbud av tavernor, restauranger och barer längs en 15 kilometer lång sträcka.

Mitt emellan Limassol och Paphos, hittar du den idylliske Pissouri-bukten, som lockar med en sand- och stenstrand, kristallkart vatten, ett par tavernor och butiker, samt den traditionella landsorten Pissouri, som ligger i backarna bakom bukten.

En lyxsemester i Cypern är dock inte komplett utanen tur eller två till öns mest betagande stränder. Längre upp längs kusten ligger t.ex. Paphos med sin charmiga hamn och gamla monument, och norr om Paphos ligger det lugna och vackra semesterområdet Korallbukten (Coral Bay), med en fantastisk vit sandstrand, vattensportfaciliteter och ett bra urval av barer och restauranger.

Den lilla landsorten Miliou, ligger omgiven av citruslundar, mandelträd och vinfält, och är berömd för sina helande källor. Den pittoreska fiskeorten Latchi, som sträcker sig 3 kilometer längs nordvästkusten vid kanten av vackra Akamas Nationalpark, är också värd ett besök.

Resmål på Cypern

 • Ayia Napa
  10 hotell
  Ayia Napa har några av de mest barnvänliga stränderna på hela Cypern. Men det är inte enbart möjligheten att få njuta av en avkopplande semester vid det azurblåa havet som gör Ayia Napa till ett attraktivt resmål. Badorten är även känd för ett ... rikt restaurang- och nattliv. Läs mer
 • Larnaca
  1 hotell
  Som Cyperns äldsta stad är Larnaca ett spännande resmål som kan skryta med en rik historia, storslagna stränder och ett stort utbud av butiker, restauranger samt attraktioner och denna mångsidiga stads popularitet ökar från år till år.
 • Pafos
  2 hotell
  Med sitt subtropiska medelhavsklimat är Pafos - som ligger på Cyperns sydkust - perfekt för en badsemester oavsett årstid. Med flera läckra stränder längs kusten, ett vibrerande stadsliv och ett historiskt centrum är Pafos idealiskt för dem ... som söker sol, hav och äventyr under den härliga cypriotiska solen. Själva staden kan dateras tillbaka till neolitisk tid, vilket bara bekräftar stadens historiska och arkeologiska rikedom. Läs mer
 • Polis
  1 hotell
  Polis är ett av Cyperns mer fridfulla resmål. Den familjevänliga staden på öns nordvästra kust är ett äkta, litet semesterparadis där du och familjen kan koppla av på fantastiska stränder eller utforska vackra naturstigar, färgglada butiker ... och läckra restauranger. Läs mer

Populärt på Cypern

Cypern, Protaras
 • Närmaste flygplats: 68 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
 • Pool