Information om bilhyra

Vi rekommenderar nästan alltid att du hyr en bil när du bokar hos Escapeaway, för många av våra hotell och semesterbostäder ligger ofta på platser som inte är enkla att komma till utan bil. Därför har vi här på sidan samlat information, tips och goda råd om bilhyra.

Kom ihåg att du måste ha med ett internationellt kreditkort (ej betalkort) utställt i förarens namn när du hämtar ut hyrbilen.

Läs om bilhyra genom vår samarbetspartner Auto Europe

Läs om forsäkringer och självrisk hos Auto Europe

Läs om biltyperna

Läs vår FAQ guide om bilhyra

Boka en hyrbil hos Auto Europe här

Vad ingår i priset på bilhyran?

Om inget annat anges på din bekräftelse, så ingår fri körsträcka och alla obligatoriska försäkringar. Det är alltid möjligt att köpa till en självriskeliminering, antingen vid avhämtning av hyrbilen eller i samband med bokning av hyrbilen. I det sistnämnda fallet köper du självriskelimineringen av Autoeurope som vid eventuell skada kompenserar dig motsvarande den självrisk som du blivit debiterad av det lokala hyrbilsföretaget (detta sker i efterhand). Om du tecknar en självrisk i samband med bokning av hyrbilen (Autoeurope) var noga med att avvisa det lokala hyrbilsföretagets självriskeliminering!

Hos Escapeaway samarbetar vi via Autoeurope med biluthyrningsföretag såsom; Avis, SIXT, Hyrbilinfo, Herz m fl.

Läs alltid hyresreglerna

Vi har på denna sida samlat generell information om biluthyrning. Vi uppmanar dig dock att läsa igenom hyresreglerna för just det hyrbilsföretag som kommer leverera just din hyrbil. Den information som vi presenterar på denna sida skall ses som en generell vägledning. Du är alltid välkommen att kontakta oss på Escapeaway om du har frågor kring hyrbilsreglerna.

Avhämtning av din hyrbil

När du hämtar ut din hyrbil skall du alltid medtaga din hyrbilsvoucher som du erhöll i samband med bokning. Du måste även medtaga internationellt kreditkort utställt i hyrestagarens namn, körkort, pass. Det lokala hyrbilsföretaget kommer reservera en deposition på ditt kreditkort som motsvarar självrisken på din hyrbil. Du skall även skriva under ett hyrbilsavtal med det lokala hyrbilsföretaget. Kontroller noga att allt stämmer med vad du bokat och vad du önskar att boka. Kontroller även hyrbilen noga och fotografera gärna eventuella skador på bilen, alternativt se till att hyrbilsföretaget noterar skadorna på hyrbilsavtalet.

Biluthyrningsföretagen är goda säljare

Biluthyrningsföretagen vill gärna sälja på dig olika försäkringar och extraprodukter. Läs därför igenom villkoren redan innan avresa, kontrollera vilken typ av försäkring som du eventuellt vill lägga till, utöver vad som du bokat här hemma. Glöm inte att de hyrbilar som Escapeaway förmedlar alltid avhämtas fulltankade och skall återlämnas fulltankade. Vårt råd är att du är förbered vid avhämtningen och att du avvisar alla tillval som du inte önskar.

Läs mer om Autoeurope bilhyra via Escapeaway:

Hyrbil online

I samband med att du bokar din resa kan du även boka hyrbil. Eftersom de flesta av våra hideaways ligger på landet, ibland mycket avsides kan en hyrbil avsevärt förbättra din rörlighet och frihet. Om du väljer hyrbil, så ber vi dig betänka följande:

  • Välj kategori efter hur många ni är, samt lika viktigt, hur mycket bagage som ni skall få plats med.
  • De bilmodeller som anges är typexempel och det är sällan som du erhåller samma märke, men väl en likvärdig bil.
  • Alla obligatoriska försäkringar är inkluderade i hyrbilspriset, ev. tilläggsförsäkringar kan du lägga till i bokningsprocessen.
  • Om du reser till ett mycket kuperat resmål, kan det vara bra att inte ha en alltför motorsvag hyreskategori.
  • Tillval såsom: Extra förare, bilbarnstol, GPS mm, bokas och betalas på plats vid ankomst. Tillgänglighet kan ej garanteras.

Du finner information om bilhyra samt ev. tillägg i steg två, när du söker priser för din resa.

Auto Europe kundservice:  e-mail escapeawayres@autoeurope.de  eller telefon +49 89 541 9556 09