Le Plaza

Officiell kategori

Escapeaways kategori

8,6
Mycket bra
5504 omdömen
Sofia Frederikke Bach
Utvalt av
Sofia Frederikke Bach

Hotel Le Plaza är centralt beläget i Bryssel med kort avstånd till sevärdheter och allmänna transportmedel. Hotellet är inspirerat av den franska stilen på 1920- och 1930-talet då hotellet för första gången öppnade sina dörrar för allmänheten. Den gamla stilen har bevarats och omsorgsfullt renoverats så att du kan få en speciell upplevelse när du bor på detta hotell med både den traditionella stilen och de moderna faciliteterna. På hotellet kan du äta alla dagens tre måltider och även ta en tur i hotellets fitnesscenter.

1931 slog Le Plaza för första gången upp portarna. Ritat av de schweiziska arkitekterna Alfred Hoch och Michel Polak med inspiration från George den femtes hotell i Paris och ett stänk av Hollywood. I dag står hotellet närmast oförändrat sedan byggandet och har omsorgsfullt underhållits och renoverades 1996 med respekt för den ursprungliga franska stilen. 

Hotellet ligger centralt placerat i Bryssel på kort gångavstånd från många av de populära sevärdheterna samt Gare Centrale, den stora centralstationen. Det är även nära till metron, du når på få minuter metrostationen Rogier och tar dig därifrån lätt vidare till resten av Bryssel. 

På hotellet finns det två restauranger; i Salon Charleston, hotellets frukostmatsal kan du avnjuta en frukostbuffé med massor av godsaker så som croissanter, bröd, köttpålägg samt ostar, yoghurt, cornflakes, färsk frukt och grönsaker, ägg, bacon samt andra varma rätter som kan stilla din hunger och ge dig en bra start på dagen.
I Brasserie L'Esterel kan du få lunch och middag som tillagas av två duktiga kockar som har ett gott öga till belgiska specialiteter och färska råvaror av hög kvalitet. 

Hotellet har dessutom en bar där du kan avnjuta en drink i den tidigare vinterträdgården.

Även om hotellet har bibehållit sin ursprungliga gamla stil så finns här många moderna faciliteter så som till exempel Wi-Fi och fitnessfaciliteter.

Därför ska du välja Le Plaza

 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1 m
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Bra att veta

Parkering finns i området mot betalning och ska förbokas. Du kan boka transport till och från flygplatsen och hotellet via oss på Escapeaway, annars kan du ta allmänna transportmedel. Wi-Fi är gratis och finns tillgängligt på hela hotellet (med förbehåll för eventuella ändringar). Eventuell turistskatt betalas på plats.  

Karta och avstånd

 • Avstånd till centrum: ca. 1 m
 • Medeltidstorget Grand Place: ca. 1.1 km
 • Luxembourg pladsen: ca. 2.5 km
 • Järnvägsmuseet Train World: ca. 3.3 km
 • Musee des Beaux-Arts d'Ixelles: ca. 3.3 km
 • Horta-museet, ett museum tillägnat mästerarkitekten Victor Horta: ca. 4.1 km
 • Stämningsfulla Park Malou: ca. 7 km
 • Brussels Flygplats: ca. 16 km (30m)

Le Plaza erbjuder totalt 190 rum i olika storlek och kvalitet. Samtliga rum har moderna faciliteter som TV, gratis Wi-Fi, safetybox, minibar och telefon. Badrummen är utrustade med dusch och/eller badkar samt hårfön.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Le Plaza. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Motionsrum
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Boulevard Adolphe Max 118-126
1000 Brussels

Koordinater

Latitude: 50.8545
Longitude: 4.3564

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer