Aloft Brussels Schuman

Officiell kategori

Escapeaways kategori

9,0
Fantastiskt
1930 omdömen
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Aloft Brussels Schuman är ett hotell med fokus på underhållning och upplevelser för sina gäster och erbjuder många bra faciliteter. Inrett med en loftstilsinspirerad infrastruktur och färgglada möbler och detaljer får du en annorlunda och mycket utstuderad upplevelse när du bor på detta hotell. Med sitt läge i Europa-kvarteret på gångavstånd från centrum kommer du lätt ut och upplever Bryssel.

När du kliver in genom dörrarna till Aloft Brussels Schuman möts du inte av någon vanlig hotellobby. Med en kombination av den industriella infrastrukturen och den moderna inredningen i en stor lokal med öppen planlösning får du så fort du kliver in genom dörrarna en upplevelse i äkta loftstil. Från lobbyn är det öppet mot loungen, restaurangen Re:fuel och baren W XYZ, där atmosfären är avslappnad och bekväm och passar dig oavsett om du reser med familjen, vännerna eller din partner.

Rummen är inredda i lugna, neutrala färger med små inslag av roliga, färgglada möbler och detaljer i samma loftstil som resten av hotellet. Vill du ha en aktiv start på dagen kan du bege dig till hotellets fitness center, Re:charge, som är utrustat med olika träningsmaskiner och andra träningsfaciliteter. Därefter fortsätta till Re:fuel, hotellets "självbetjäningsrestaurang" där du kan köpa frukostbuffé eller "grab-and-go" frukost. Resten av dagen är Re:fuel öppen med ett take-away-urval av olika snacks, smårätter och dryckesvaror och med en dygnsöppen tillgänglighet har du alltid möjlighet att få din hunger stillad. På dagen kan du koppla av i baren, W XYZ och på kvällen kan du njuta av spännande cocktails och lättare snacks medan du lyssnar till musik och pratar med dina medresenärer. Varje månad är det livemusik eller DJ samt andra arrangemang. I närområdet finns dessutom ett bra urval av restauranger.

Bor du på Aloft Brussels Schuman befinner du dig i centrum av det europeiska kvarteret på gångavstånd från bland annat EU-institutionerna, Jubelparken och Cinquantenaire Museum. Det är heller inte mer än 5 minuter till fots till närmsta metrostation, Schuman, som snabbt tar dig in till centrum och runt omkring i Bryssel.

Därför ska du välja Aloft Brussels Schuman

 • Närmaste flygplats: 13 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1.4 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Bra att veta

Du kan boka transport till och från flygplatsen genom oss på Escapeaway eller så kan du använda dig av allmänna transporter till metrostationen Schuman som ligger 400 meter från hotellet. Wi-Fi är gratis och tillgängligt på hela hotellet (med reservation för ändringar). Eventuell turistskatt betalas på plats.

Karta och avstånd

 • Luxembourg pladsen: ca. 700 m
 • Avstånd till centrum: ca. 1.4 km
 • Musee des Beaux-Arts d'Ixelles: ca. 1.4 km
 • Medeltidstorget Grand Place: ca. 2.3 km
 • Horta-museet, ett museum tillägnat mästerarkitekten Victor Horta: ca. 2.9 km
 • Stämningsfulla Park Malou: ca. 4.5 km
 • Järnvägsmuseet Train World: ca. 4.5 km
 • Brussels Flygplats: ca. 13 km (20m)

Aloft Brussels Schuman erbjuder 150 rum i olika storlekar och typer. Alla rum är bekvämt inredda i neutrala, lugna färger med små inslag av färgglada detaljer. Samtliga rum har aircondition, TV, gratis Wi-Fi, telefon, minibar, kaffe/te faciliteter, safetybox och strykmöjligheter. Alla badrum är utrustade med bland annat dusch och hårfön.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Aloft Brussels Schuman. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Hotellbar
 • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Place Jean Rey
1040 Brussels

Koordinater

Latitude: 50.8405
Longitude: 4.3809

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer