Välkommen till Vlora

Vlora är en kuststad vid Adriatiska havet i sydvästra Albanien belägen i den lilla viken med samma namn. Staden är omgiven av vackra berg med en underbar kustlinje med härliga stränder, vilket gör staden till ett perfekt resmål på sommaren. Här råder ett underbart medelhavsklimat, där du garanterat hittar flera bra restauranger. Staden har dessutom en spännande historia, vilket har gjort Vlora till landets tredje mest populära stad.

En stad med en lång och konfliktfylld historia...

Vlora är en av de äldsta städerna i Albanien med en historia som sträcker sig tillbaka till 600-talet f.Kr. Ursprungligen grundades staden av grekerna under namnet Aulon och var strategiskt belägen vid bukten med samma namn, samt vid Otrantosundet med Italiens häl, Apulien på motsatt sida. Romarna ockuperade senare staden och var en period under romerskt styre. Vlora har varit centrum för flera konflikter och har även tillhört det Osmanska riket. Vlora drabbades också av Balkankriget och invaderades av Italien både under första och andra världskriget, innan staden senare hamnade under sovjetisk kontroll. Som ett resultat av stadens händelserika förflutna har Vlora många spår av tidigare kulturer. Det finns flera museum och historiska sevärdheter i området som vittnar om stadens långa och konfliktfyllda historia.

...som senare blev en underbar semesterstad

Idag råder det fred och en avslappnande atmosfär i Vlora som under sommarperioden förvandlas till en härlig semesterstad med vackra stränder som lockar till sig många semesterfirare. Det milda klimatet och de soliga dagarna ger goda förutsättningar för en sommarsemester fylld med sol, värme och avkoppling vid Adriatiska havet. Med sin rika historia, utmärkta utflyktsmöjligheter, restauranger och härliga semesterstämning, har Vlora blivit Albaniens tredje mest populära stad. Vilket har gjort Vlora till ett utmärkt resmål för hela familjen såväl som för par och vänner.

Välkommen till Vlora med Escapeaway

Hos oss kan du planera och skräddarsy din resa precis som det passar dig bäst. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att få större frihet till att utforska alla de underbara platser som finns runt om i Albanien.

>>> Se vårt unika Hideaways hotell i Vlora

>>> Läs mer om resor till Albanien

>>> Läs mer om resor till Durres

>>> Läs mer om resor till Saranda

>>> Läs mer om resor till Berat

>>> Läs mer om resor till Tirana

Resor till Albanien

Läs mer om Albanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Albanien här

Hotell i Vlora