Resor till Golem

Golem är tack vare den långa, gyllene sandstranden som breder ut sig längs det azurblåa Adriatiskahavet en av Albaniens mest populära badorter. Här finns gott om hotell, restauranger och barer ända nere vid vattnet och därför är här massor av liv under högsäsongen. Många reser emellertid även hit för att bara njuta av en avkopplande badsemester och förflyttar sig bara undantagsvis bort från stranden.

Gott om plats på långa sandstränder

I takt med stadens ökande popularitet som resmål har många hotell skjutit upp ända nere vid strandkanten i Golem. Det finns emellertid även långa och mer fridfulla sträckor av kusten här som fortfarande har kvar sina skyhöga, skuggande träd på första parkett mot havet. Även om det kan vara mycket lockande att tillbringa hela semestern i Golem enbart med att bada, lapa sol eller koppla av under en parasoll med en bra bok så finns det mycket annat att hitta på när man reser hit. 

Det finns ett ganska stort utbud av matställen i Golem som serverar allt från pizza till traditionella albanska rätter. Här liksom i resten av landets kustnära regioner kommer du dock märka att det lokala köket fått en hel del inspiration från Italien, vilket absolut inte är någon dålig sak. Det finns även rikliga möjligheter till upplevelser om du tar en tur upp längs kusten till den gamla hamnstaden Durres som ligger i slutet av en kilometerlång strand. Här i Durres har framför allt restaurangerna nere vid hamnfronten rykte om sig att vara några av områdets bästa.

Utflyktsmål

Tar du en tur till Durres kan det även varmt rekommenderas att avsätta lite tid till att utforska stadens historiska sevärdheter. Dessa sevärdheter inkluderar bland annat en stor romersk amfiteater som på sin tid hade plats för 20 000 åskådare, samt ett berömt museum med åtskilliga arkeologiska fynd från området. Du hittar även flera affärer och butiker även om inköpsmöjligheterna i Golem räcker mer än väl för inköp av de dagliga förnödenheterna.

Skulle du vilja dra fördel av den låga prisnivån i Albanien på en shoppingtur under din resa till Golem är den bästa platsen Tirana. Huvudstaden Tirana ligger inom bekvämt avstånd för en dagsutflykt från Golem så du hinner både shoppa och göra lite sightseeing. Från Dajti i utkanten av staden kan du ta en linbana upp på ett berg från vilket du har en storslagen utsikt ner över huvudstaden och de omgivande gröna bergen. Även om själva Golem bara är en liten kuststad är den ändå värd att gå en liten upptäcktstur i, man har till exempel ofta marknader då lokalbefolkningen fyller gatorna med små tillfälliga bodar från vilka de säljer kläder, hemslöjdsarbeten och frukt.

Resor till Albanien

Läs mer om Albanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Albanien här

Hotell i Golem