Resor till Durres

Durres, även känd som Durrës, är Albaniens största hamnstad. År 1914 utsågs Durres till huvudstad i furstendömet, men efter bildandet av den nya staten Albanien överfördes denna titel snabbt till den närliggande staden Tirana. De två städerna ligger bara cirka 30 km från varandra, åtskilda av en smal, låg bergskedja. Tack vare sin hamn och närheten till huvudstaden är Durres fortfarande en av landets ekonomiskt viktigaste städer.

Rivieran

För semesterfirare är den stora hamnen inte den största attraktionen i Durres, utan istället är det den 10 km långa barnvänliga stranden som sträcker sig längs en vik söder om själva staden. Längs den gamla hamnen hittar du ett urval av bra restauranger med kulinariska influenser från grannlandet Italien. Maten är baserad på bra råvaror och erbjuds till rimliga priser jämfört med andra resmål runt Medelhavet. På strandpromenaden i söder finns också många matställen som serverar enklare rätter, samt strandbarer och diskotek med livligt nattliv under högsäsong.

Den långa stranden, även kallad "Rivieran", är perfekt för den som vill ha en avkopplande strandsemester. De flesta hotell erbjuder solstolar och parasoll men det är också möjligt att hitta lugnare områden längs stranden. För den som vill finns det också ett urval av olika vattensportaktiviteter.

Sevärdheter och utflykter

När du inte njuter av strand- eller restauranglivet finns det gott om möjligheter att utforska Durres rika historia. Precis vid vattnet ligger ett spännande arkeologiskt museum med en fantastisk samling som berättar historien om de olika civilisationer som har styrt området under årens lopp. Missa inte stadens romerska amfiteater från 200-talet f.Kr. som är den största i sitt slag på Balkan, där blodiga gladiatorstrider en gång utkämpades inför upp till 20 000 åskådare.

Att resa till Durres är också ett utmärkt tillfälle att göra utflykter längre in i landet som till huvudstaden Tirana. Längre norrut ligger staden Krujë med sitt imponerande slott som har en speciell betydelse bland befolkningen. Här lyckades nationalhjälten Skanderbeg på 1400-talet att stå fast mot turkarna ända fram till sin död. Du kan också ta en tur till basaren, en lång kullerstensgata från slottet ner till stadens centrum.

Välkommen till Durres med Escapeaway

Med oss kan du planera och skräddarsy din resa precis som den passar dig. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla de fantastiska platserna runt Albanien

>>> Läs mer om Albanien

>>> Läs mer om Tirana

Resor till Albanien

Läs mer om Albanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Albanien här

Hotell i Durres

Populära hotell i Durres

Albanien, Durres
9,2
Fantastiskt
233 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 40 m
  • Internet/Wi-Fi
Albanien, Durres
9,6
Fantastiskt
466 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Albanien, Durres
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Durres?

6,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner