Resor till Berat

Denna vackra och pittoreska medeltidsstad i centrala Albanien bjuder på charm, lokalt liv och en spännande historia. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och erbjuder många upplevelser och vackra gamla byggnader. Staden ligger i fantastiska, lummiga och bergiga omgivningar med härhet till många utflyktsmöjligheter. 

Berat i Albanien är semesterresmålet för dig som vill uppleva det mer äkta och okända Albanien som ligger ca 70 km söder om huvudstaden Tirana i mitten av landet med en orörd natur och ett genuint, lokalt liv långt från turister. Berat har drygt 36 000 invånare med anor från 600-talet f.Kr, staden har därför en lång historia och många historiska sevärdheter som ger en inblick i dess ursprung och utveckling över tid.  

I natursköna omgivningar

Berat ligger i centrala Albanien precis vid floden Osum och omges av frodiga berg och kullar. De natursköna omgivningarna ger utmärkta möjligheter att uppleva området och naturen till fots på vandringslederna eller längs floden med tillgång till flera broar där man kan ta sig över till Gorica-distriktet och andra stadsdelar.

En del av UNESCO:s världsarvslista

Berat har varit med på UNESCO:s världsarvslista sedan 2008. Genom historien har staden varit ockuperad av greker, makedonier och inte minst romare som alla har lämnat sina spår på flera platser i staden. Det gamla slottet från 1200-talet på toppen av berget är ett måste att besöka. I staden hittar du också flera spännande museer och vackra gamla kyrkor som är värda ett besök.

Välkommen till Berat med Escapeaway

Med oss kan du planera och skräddarsy din resa precis som den passar dig. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla de fantastiska platserna runt om i Albanien

>>> Läs mer om Albanien

>>> Läs mer om Tirana

>>> Läs mer om Durres

Resor till Albanien

Läs mer om Albanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Albanien här

Hotell i Berat