Resor till Albanien

Albanien var ett slutet land under decennier men under de senaste åren har landet öppnat upp för semesterfirare och resenärer. Nu marknadsförs landet som ett spännande semesterland med mycket att erbjuda. En fantastisk kustlinje, från Durres känd som Albaniens riviera, till Saranda på gränsen till Grekland, till majestätiska berg, forntida ruiner och en fascinerande historia.

huvudstaden Tirana kan du uppleva en av Europas mest färgstarka huvudstäder med ett levande och mångsidigt kulturliv. Lokalbefolkningen är vänlig och välkomnande, bergen och kustområdena är magiska och maten är god och även prisvärd.

Spännande konst och historia

För arkeologiintresserade är Butrint och Byllis perfekta platser att utforska, medan historiefantaster kan besöka gamla slott, ottomanska fästningar och de historiska städerna Berat som finns med på UNESCO:s världsarvslista och Gjirokastra. Konstkännare kan njuta av de medeltida kyrkorna med fresker och ikonsamlingar i Tirana, Korca och Berat. Efter en dag av nya upptäckter är det dags att njuta av härliga måltider med fisk, skaldjur, lamm, ekologisk frukt och grönsaker och för att inte glömma de utmärkta albanska vinerna. 

Orörda stränder

Albanien erbjuder orörda stränder längs den vackra kusten, från Durres i norr till Saranda i söder. Samtidigt är Albanien ett varmt och välkomnande land med fascinerande ottomanska städer, magnifika bergslandskap och charmiga byar. Vandrare kan utforska de albanska alperna eller Tomorr-bergen medan cyklister kan upptäcka ett nätverk av gamla stigar över hela landet.

Välkommen till Albanien med Escapeaway

Med oss kan du planera och skräddarsy din resa precis som du vill ha den. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla fantastiska platser runt om i Albanien

>>> Se våra Hideaways hotell i Albanien

>>> Läs mer om Tirana

>>> Läs mer om Durres

>>> Läs mer om Saranda

>>> Läs mer om Berat

>>> Läs mer om Vlora

Resmål i Albanien

 • Gästrecensioner 6,4
  Durres
  12 hotell
  Den 10 km långa sandstranden vid Durres är perfekt för en avkopplande strandsemester, men det finns mycket annat att göra på en semester här. Om du inte bara vill koppla av vid vattnet ligger huvudstaden Tirana och många andra spännande utflyktsmål ... inte långt bort. Läs mer
 • Berat
  3 hotell
  Den spännande medeltidsstaden Berat, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, ligger cirka 70 km söder om Albaniens huvudstad Tirana. Staden har historiska sevärdheter och är omgiven av vacker natur och med gott om möjligheter till utflykter.
 • Tirana
  3 hotell
  Tirana är Albaniens pulserande huvudstad, inbäddad mellan Medelhavskustens långa stränder och de gröna bergen. Staden är en dold pärla som har genomgått en stor förvandling sedan kommunismens fall och är idag en av de mest kulturellt varierade ... destinationerna i landet. Läs mer

Populära hotell i Albanien

Albanien, Durres
9,1
Fantastiskt
411 omdömen
 • Närmaste flygplats: 35 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Internet/Wi-Fi
Albanien, Saranda
8,3
Mycket bra
100 omdömen
 • Närmaste flygplats: 278 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Internet/Wi-Fi
Albanien, Saranda
8,9
Mycket bra
169 omdömen
 • Närmaste flygplats: 276 km
 • Närmaste strand: ca. 30 m
 • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Albanien?

7,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 16 recensioner